Persbericht

Panalpina creëert samenwerkingsplatform met Manhattan Associates

Manhattan's Extended Enterprise Management-oplossing biedt Panalpina betere verbinding met handelspartners en een gestroomlijnde supply chain

Nieuwegein - 10 december, 2008 - Panalpina, één van 's werelds grootste logistieke dienstverleners, rolt de commerciële samenwerkingsoplossing Extended Enterprise Management (EEM) van Manhattan Associates, wereldwijd leverancier van supply chain-oplossingen, uit. Met EEM als standaardsysteem stelt Panalpina klanten in staat om een collaboratief handelssysteem op te zetten dat hun supply chain-activiteiten stroomlijnt.

Panalpina, reeds gebruiker van Manhattan Associates' Warehouse Management-oplossing, heeft al decennia lang ervaring met het doorsturen van goederen en logistieke diensten. Het bedrijf biedt een breed scala aan waardetoevoegende supply chain-diensten voor belangrijke merknamen in de automatiserings-, telecom- en autoindustrie, gezondheidszorg en retail & mode. Om de relatie met zijn handelspartners verder te versterken en het serviceniveau voor klanten te verhogen, zocht Panalpina een nieuw systeem om de samenwerking met partners te verbeteren en de zichtbaarheid van voorraad en datastromen in de supply chain te verhogen.

"De verdergaande globalisering van onze logistieke diensten, die we via een netwerk van 500 kantoren in 90 landen en via partners in nog eens 60 landen aanbieden, verhoogt de complexiteit van onze supply chain. Dit is uitsluitend goed te managen met een geavanceerd samenwerkingsinstrument voor de supply chain", zegt Sandro Knecht, chief marketing & sales en supply chain management officer (CSO) bij Panalpina. "De nieuwe oplossing van Manhattan biedt Panalpina, onze partners en onze klanten volledig inzicht in de goederenstromen en supply chain data. Bovendien stelt het ons in staat de juiste balans te vinden tussen gestandaardiseerde en gepersonaliseerde workflows. We kunnen hierdoor onze oplossingen sterk toespitsen op klanten in specifieke verticale markten."

Manhattan's EEM-oplossing vervangt een mix aan bestaande zelfontwikkelde en standaard applicaties van Panalpina. In de zomer zijn de eerste succesvolle implementaties van de nieuwe oplossing bij multinational-klanten van Panalpina afgerond. Het nieuwe systeem wordt nu actief uitgerold bij klanten in alle belangrijke verticale markten waarin Panalpina actief is.

"We zien steeds meer klanten zoals Panalpina die een gemeenschappelijke supply chain-infrastructuur inzetten om gestroomlijnde en collaboratieve supply chain-ecosystemen op te zetten voor hun wereldwijde activiteiten", zegt Pieter Van den Broecke, managing director Centraal-Europa bij Manhattan Associates. "Door supply chain-technologie op deze wijze in te zetten, zijn bedrijven in staat om op een geïntegreerde manier met hun handelspartners te werken en te concurreren als logistiek netwerk in plaats van als indviduele entitieit. We zijn erg tevreden over het verloop van de implementatie bij Panalpina tot nu toe en kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen bij de uitrol van onze oplossingen naar andere gebieden en partners."

(429 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Panalpina
Panalpina is één van 's werelds belangrijkste leveranciers van doorstuur- en logistieke services, gespecialiseerd in intercontinentaal luchtvracht- en zeevrachttransport en aanverwante supply chain management-oplossingen. Dankzij zijn uitgebreide industriële kennis en moderne IT-systemen is Panalpina in staat wereldwijd geïntegreerde deur-tot-deur doorstuuroplossingen te bieden, toegespitst op de individuele wensen van de klant. De Panalpina Groep kent ongeveer 500 kantoren in 90 landen; in nog eens 60 landen werkt de groep nauw samen met geselecteerde partners. Panalpina heeft wereldwijd meer dan 15.000 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.panalpina.com .

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 18 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software,
-processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. De supply chain-innovaties van Manhattan omvatten: Manhattan SCOPE(TM), een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren; Manhattan ILS(TM), een portfolio van distributie- en transportmanagement-oplossingen die gebouwd zijn op de Microsoft.NET-technologie; Manhattan Carrier(TM), een suite van supply chain-oplossingen, speciaal bestemd voor de transportsector. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .