Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 10 december 2008

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 10 december t/m zondag 21 december 2008

Woensdag 10 december
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper geeft de aftrap voor SelectaDNA, een nieuw middel om woninginbraken tegen te gaan. Locatie: wijkcentrum De Roef, Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Van Daalen opent twee wandelroutes in het Waterwingebied. Deze wandelroutes zijn mogelijk gemaakt door het project 'B.Slim', de 'Vrienden van het Waterwingebied' en de gemeente. Dankzij deze wandelroutes kan men op een gezonde manier genieten van de natuur in de stad. Locatie: Waterwingebied te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de jaarlijkse Internationale Kerststallenexpositie in de St. Ansfriduskerk. Locatie: Jacob Catslaan 28 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de afscheidsreceptie van mevrouw Janine Eldering, scheidend directeur van de Joost van den Vondelschool. Locatie: Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar in ontvangst van fotoboek 'Met het Oog op Amersfoort'. Locatie: Regardz Eenhoorn Amersfoort, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

Donderdag 11 december
9.30 uur
Wethouder Van Daalen reikt ZAP-speldjes uit aan Amersfoorters die zich het afgelopen jaar extra hebben ingezet om zwerfafval uit hun woonomgeving op te ruimen. ZAP (ZwerfAfvalPakkers) is een landelijk programma dat als doelstelling heeft zwerfafval tegen te gaan door bewoners te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Met de speldjes uit de gemeente haar waardering voor 38 Amersfoorters, waaronder een hele schoolklas, en hun inzet. Locatie: stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Eerdmans opent het nieuwe leerwerkcentrum 'De Buitenkans'. Leerlingen die in het reguliere VMBO niet tot hun recht komen, krijgen in dit leercentrum de kans om een startkwalificatie te halen waardoor een kans op een baan veel groter wordt. Locatie: Leerwerkcentrum 'De Buitenkans', Mozartweg 75A te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het open huis van Amting Van der Laan Advocaten. Locatie: Amting Van der Laan Advocaten, Stadsring 181 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Boeve bezoekt de Winterborrel van de NMNH (Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel). Locatie: Herensociëteit Amicitia, Prins Hendriklaan 15 te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Eerdmans en wethouder Hekman bezoeken het openingsconcert 'Weg van Cuba' van het Global Village Festival 2008. Locatie: Onze Lieve Vrouw Theater, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Vrijdag 12 december
16.00 uur
Wethouder van Daalen verricht de openingshandeling voor de expositie 'Kanker in Beeld' in het Toon Herman Huis. Locatie: Toon Herman Huis, Regentesselaan 39 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Kruyt huldigt de sportkampioenen 2008 uit Amersfoort. Locatie: Chalet Waterloo, Doornseweg 18 te Leusden.

Zaterdag 13 december
11.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het open huis van het Amsterdams Historisch Museum, waar tevens afscheid genomen wordt van de directeur, mevrouw Pauline Kruseman. Locatie: Amsterdams Historisch Museum, Kalverstraat 92 te Amsterdam.

13.30 uur
Wethouder van Daalen bezoekt de onthulling van de dorps'poort' Hooglanderveen. Locatie: Buitenveldseweg ter hoogte van de Dissel en de tennisbanen te Hooglanderveen.

16.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezgi bij de opening van de tentoonstelling van Henk Helmantel, kunstschilder met als specialiteit het schilderen van stillevens en interieurs van Middeleeuwse (kerk)gebouwen in realistische stijl. Locatie: Mannenzaal (t/o Museum Flehite), Westsingel 47 te Amersfoort.

20.15 uur
Wethouder Kruyt woont het 25-jarig jubileumconcert van het Nederlands Bach Ensemble bij. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29 te Amersfoort.

Zondag 14 december
13.00 uur
Wethouder Kruyt woont 'Gluren bij de Buren' bij en zal woonkameroptredens van amateurkunstenaars in de wijken Nieuwland en Hoogland gaan bezoeken. Locatie: wijken Nieuwland en Hoogland.
Wethouder Hekman stelt zijn woning ter beschikking voor de woonkameroptredens in de wijk Nieuwland.

18.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de naborrel van 'Gluren bij de Buren'. Locatie: Gebouw van Scholen in de Kunst, Coninckstraat 58 te Amersfoort.

Maandag 15 december
12.30 uur
Wethouder van Daalen ontvangt leerlingen van de J. Calvijnschool uit Amersfoort als vervolg op de gastles die hij heeft gegeven op 13 november jl. tijdens de Dag van Respect. Locatie: Raadszaal Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.45 uur
Wethouder Luchtenveld bezoekt de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer Aad Veenman als president-directeur van NS. Locatie: het Spoorwegmuseum te utrecht.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie tijdens de Landelijke Naturalisatiedag. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Woensdag 17 december
14.15 uur
Wethouder van Daalen leest het kerstevangelie voor tijdens de kerstviering van het Leger des Heils Amersfoort. Locatie: Regardz de Eenhoorn, Kon. Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Boeve versiert samen met een groep jongeren en de heer Van der Kuijl, rayonmanager van de Alliantie Eemvallei, de grote kerstboom bij Wijkcentrum De Groene Stee. Deze actie maakt onderdeel uit van de campagne 'De jeugd die deugt!'; jongeren versieren kerstbomen bij mensen die dat zelf niet kunnen. Locatie: Wijkcentrum De Groene Stee, Wiekslag 92 in Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve en wethouder Van Daalen doen de aftrap van de workshop 'Hangjongere of whizzkid?' Dit is het vierde en laatste onderdeel van de campagne 'De jeugd die deugt!'. Tijdens deze laatste bijeenkomst organiseren Young Vision en de seniorenraad een workshop waarin senioren van jongeren leren om sms-jes en e-mailberichten te versturen. Locatie: Het Pluspunt, Hof der Gedachten 20 in Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt tijdens de opening van VMBO 'De Boogschutter' van het Trias College. Locatie: Dierenriem 11 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Van Daalen opent de bijeenkomst ten behoeve van de ondertekening van het Manifest Woonservice. Wethouder Van Daalen en wethouder Luchtenveld ondertekenen beiden het manifest. Locatie: Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 18 december
12.30 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan de conferentie Civic Diplomacy. Locatie: Academiegebouw Universiteit Utrecht, Domplein 29 te Utrecht.

14.00 uur
Wethouder van Daalen woont de kerstviering van de seniorenvereniging 'Ons Genoegen' in Hooglanderveen bij. Locatie: Zorgcentrum St. Jozef, van Tuyllstraat 25 te Hooglanderveen.

17.00 uur
Wethouder Boeve doet de aftrap van de Utrechtse Ondernemersacademie in Amersfoort. Deze ondernemersacademie is een Business Course 'voor ondernemers, door ondernemers'. Startende ondernemers krijgen tijdens de cursus 25 workshops die worden geleid door professionals uit het bedrijfsleven. In de stad Utrecht is de cursus succesvol en daarom is besloten ook voor Amersfoort een Business Course op te zetten. Bij de startbijeenkomst zijn aanwezig: Kamer van Koophandel, Utrechtse Ondernemersacademie en deelnemende bedrijven uit Amersfoort en Utrecht. Locatie: Kamer van Koophandel, Printerweg 6 in Amersfoort.

Vrijdag 19 december
17.30 uur
Wethouder Kruyt houdt een toespraak bij de kerstborrel van de SRO. Locatie: De Dissel, Disselplein 6 te Hooglanderveen.

Zondag 21 december
14.30 uur
Wethouder Hekman woont het kerstconcert van het Utrechts Byzantijns Koor bij. Locatie: Martinuskerk, Kerklaan te Hoogland.

Noot voor de redactie,