Politie Amsterdam-Amstelland



Chinese toerist van tas beroofd / Sint Antoniebreestraat (10/12/08)

Een Chinese toerist is dinsdagmiddag 9 december, rond halfvier, beroofd van een schoudertas, door twee daders op een scooter.

De daders volgden een groep toeristen en grepen in het voorbijrijden de tas van de schouder van de man. Het slachtoffer kwam ten val kwam en werd enige meters meegesleurd. Naast kneuzingen en blauwe plekken, raakte zijn kleding beschadigd. Politiemensen losten het taalprobleem met de beroofde man op door een Chinese restauranthouder als tolk in te schakelen.

Vernieler fietsen aangehouden / Prins Hendrikkade (10/12/08)

Ondanks zijn hevige verzet is een 27-jarige Amsterdammer, 10 december, rond twee uur âs-nachts, door de politie aangehouden op de Prins Hendrikkade, toen hij onder het oog van toezichtcameraâs fietsen aan het vernielen was.

Politiemensen reageerden op een melding van een voorbijganger die de vernielingen zag. Vanaf het bureau met de toezichtcameraâs naar de dader en vernielingen wed gezocht. In een groep van drie mannen, was er één, die zijn agressie botvierde op gestalde fietsen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich fel en moest er pepperspray worden gebruikt om hem te kunnen aanhouden. Hij is ingesloten.