Provincie Zuid-Holland

Zeven nominaties Onderwijsprijs bekend

De jury voor de Zuid-Hollandse Onderwijsprijs 2009 heeft 7 scholen genomineerd die met een bijzonder project laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief is. De jury koos de genomineerden uit 25 inzendingen. Op 15 januari reikt gedeputeerde Tonny van de Vondervoort de prijs uit.

De Zuid-Hollandse Onderwijsprijs is een samenwerking tussen de provincie en het Instituut voor Onderwijs Promotie (INOP). Deze provinciale prijs maakt onderdeel uit van de Nationale Onder-wijs Prijs die in het eerste kwartaal van 2009 in Rotterdam zal worden uitgereikt. De winnende scholen van de provinciale Onderwijsprijs dingen automatisch mee naar deze landelijke prijs. De prijs wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt en dat gebeurt nu voor de negende keer. Er zijn twee categorieën: Primair onderwijs en Voortgezet onderwijs. De 1e provinciale prijs (in elke cate-gorie) is een 'Bronzen Olifant' en de nominatie voor de landelijke finale. Verder krijgen alle geno-mineerde scholen oorkondes en juryrapporten uitgereikt. Ook wordt op 15 januari de publieksprijs overhandigd aan de school die zich het beste presenteert.

De volgende 7 scholen zijn genomineerd voor de Zuid-Hollandse Onderwijsprijs 2009: Primair onderwijsProject
1De Kleine Prins (Rotterdam) Afstuderen op de basisschool 2OBS De Vlieten (Westland, De Lier)Nieuwe Natuur
3KBS Pius 10 (Dordrecht) Tussen Kunst en Krispijn
4Daltonschool de Leeuwerik (Leiderdorp) Jona & Ninevé ondersteboven

Voortgezet onderwijsProject
1J.C. Pleijsierschool locatie Zefier (Den Haag)Pleijsieruren 2Groen van Prinstererlyceum (Vlaardingen)Lessen in geluk 3Walburg College (Zwijndrecht)Eigen onderneming

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22