Ingezonden persbericht



---


COLT Community - een nieuwe ervaring in partnerrelaties

Community is gebruiksvriendelijk en compleet en plaatst de hele waardeketen online

COLT Telecom, 10 december 2008, heeft vandaag zijn betrokkenheid bij zijn channel verder versterkt met de lancering van zijn nieuwe partnerprogramma. COLT Community is beschikbaar voor partners in heel Europa, in het bijzonder de partners die zakendoen met kleine en middelgrote zakelijke klanten. Community geeft de partnerrelatie een nieuwe dimensie door middel van een uitgebreide set hulpmiddelen en initiatieven en plaatst de hele waardeketen online, van leads en opportunities tot het volgen van orders en account management.

Rakesh Bhasin, CEO van COLT, zegt: "We erkennen dat de meerderheid van de relaties die worden opgebouwd, vooral met onze klanten in het midden- en kleinbedrijf, wordt gesloten en onderhouden door onze channel partners. COLT Community is een zeer sterk signaal naar zowel onze 650 bestaande partners als de rest van de markt dat we serieus zijn en waarde hechten aan dit segment van de markt."

"Onze klantenbelofte 'Expect More' wordt nu uitgebreid naar onze partners en we verwachten dat COLT Community in de loop van 2009 en daarna zal groeien in omvang. En daarnaast is het ook belangrijk voor beide partijen om met elkaar nog succesvoller te worden."

"We hebben in 2008 een zeer succesvolle wervingscampagne gevoerd en daarmee hebben we 100 nieuwe partners aangetrokken. Elk van die partners draagt bij aan onze groeiende aanwezigheid in de markt van het midden- en kleinbedrijf."

"Community is een omvangrijke investering van COLT die de markt laat zien dat geen andere aanbieder van telecomdiensten zo betrokken is als wij bij het behalen van zakelijke doelstellingen via het indirecte kanaal."

Community biedt COLT-partners diverse voordelen, gebaseerd op hun status van Platinum, Premium of Select partner. Naarmate partners doorstromen naar een hogere categorie, komen ze in aanmerking voor meer voordelen van Community, waaronder het Executive Sponsorship Programme dat Platinum partners rechtstreekse ondersteuning biedt van het senior managementteam van COLT.

Het initiatief Community rust op vier pijlers:

. Partnerschap

. Marketing


. Product

. Beloningen

De kern van Community wordt gevormd door de belofte om de partner relaties te versterken met specifieke accountmanagers, terwijl ook toegang wordt geboden tot een exclusieve online partnerportal die het klantenbeheer vereenvoudigt. De portal bevat gedeeld 'pijplijnmanagement', geautomatiseerde prijsbepaling en offertes, online bestellen en volgen van bestellingen plus functionaliteiten voor het account management. Dit pakket is met één keer inloggen beschikbaar en is voorzien van speciale meertalige ondersteuning. Al deze systemen zijn ontwikkeld door COLT met behulp van de nieuwste technologieën en producten.

In onze marketingpijler wordt het partnerschap verder ondersteund door uitgebreide marketingactiviteiten via gezamenlijk gefinancierde lead generation, sales leads die worden geleverd door COLT en eenvoudig uit te voeren 'campaigns in a box'.

Als het gaat om producten, biedt Community volledige en onbeperkte toegang tot het portfolio van COLT, inclusief de bekroonde ethernetdiensten en de pas gelanceerde VoIP-toegang. Onze partnerportal biedt meertalige online training waarmee partners COLT-certificering kunnen verkrijgen en hun productaanbod kunnen ontwikkelen.

Een essentieel onderdeel van Community is het beloningspakket. Community is ontwikkeld om partners te helpen resultaten te bereiken en hun bedrijf te laten groeien en daarom worden prestaties en successen beloond. Resellers ontvangen kortingen, terwijl agenten profiteren van commissies; COLT is op beide gebieden zeer concurrerend. Zelfs ons commissie systeem is sterk geautomatiseerd, wat zorgt voor een duidelijke en regelmatige rapportage en uitbetaling. Community is nu beschikbaar voor alle partners van COLT.

Over COLT
COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten. COLT is gespecialiseerd in het leveren van data, spraak and managed services aan grote bedrijven, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. COLT heeft in 13 landen een netwerk van 25.000 km, inclusief metropolitan area netwerken in 34 grote Europese steden met directe glasvezel verbindingen naar 15.000 gebouwen en 18 COLT datacentra.

COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.


- Einde -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

COLT Telecom
Marketing Communications & PR Manager
Brigitte Buijs
020-888 20 20
brigitte.buijs@colt.net

Trimedia
Marijke van Hooren
023-750 32 10
mvanhooren@trimedia.nl

Opmerking voor redacteuren
Alle partners van COLT zijn ingedeeld in één van de volgende drie categorieën:
. Platinum: onze hoogste categorie voor onze best presterende partners.
. Premium: onze categorie voor partners die zijn gegroeid en zich hebben ontwikkeld met COLT.
. Select: onze instapcategorie voor nieuwe partners. De categorieën worden elk jaar opnieuw beoordeeld - hoe hoger de categorie, hoe groter de voordelen. Doorstromen naar een hogere categorie gebeurt op basis van het behalen van gezamenlijk afgesproken targets voor omzet en omzetgroei.

Meer informatie over het partnerprogramma van COLT vindt u hier: http://www.colt.net/UK-en/Partners/index.htm


---- --