Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grand Hotel Amrâth Amsterdam perfecte trouwlocatie

ULTIEM SPROOKJESHUWELIJK IN GRAND HOTEL AMRÂTH AMSTERDAM GEVESTIGD IN HET SCHITTEREND GERESTAUREERDE SCHEEPVAARTHUIS

Amsterdam, december 2008 - Het Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd in het voormalige Scheepvaarthuis uit 1913, biedt voor trouwlustigen de ideale en meest romantische locatie voor een sprookjeshuwelijk. Nu het hotel de officiële status als trouwlocatie heeft gekregen, kan men van de huwelijksvoltrekking tot en met de huwelijksnacht terecht in dit monumentale hotel aan de Prins Hendrikkade.

Officiële trouwlocatie
Wat is mooier om het ja-woord te geven in een gebouw dat deel uitmaakt van de vaderlandse geschiedenis? Het indrukwekkende Scheepvaarthuis, dat een belangrijke rol speelt in zowel de geschiedenis als architectuur van de stad, herbergt tegenwoordig een unieke en stijlvolle huwelijksplek. Temeer omdat Grand Hotel Amrâth Amsterdam nu ook is benoemd tot officiële trouwlocatie voor de burgerlijke huwelijksvoltrekking van de gemeente Amsterdam. Romantiek ten top dus, want het bijzondere hotel beschikt over de volmaakte ambiance voor een onvergetelijke huwelijksdag.

Ja-woord in de Beraadzaal
Dankzij de officiële status kan er overal in het hotel getrouwd worden. Maar de meest uitgelezen plek voor de huwelijksvoltrekking is toch wel de Beraadzaal, die nog volledig intact is. Waar vroeger de scheepvaartbaronnen samenkwamen kan nu, onder de originele opengewerkte messing lichtkroon in een jugendstil decor, het ja-woord worden gegeven. Voor een gezellige receptie of een flinke party is Ray's Club de place to be: dit is de grootste zaal van het hotel, met een eigen bar, en gelegen in het souterrain.

De mooiste huwelijksnacht
Grand Hotel Amrâth Amsterdam heeft waarschijnlijk de mooiste en meest extravagante droomsuite voor een idyllische huwelijksnacht. In de adembenemende Oosterse suite waant het bruidspaar zich in een sprookje van 1001 nacht. Tot in de kleinste details is de 60 m2 van deze suite op Oosterse wijze ingericht, met een in de vloer verzonken bad, een onmetelijk hemelbed, een overvloed van kussens, weelderig gedrapeerde gordijnen, allerlei spannende doorkijkjes en niet te vergeten: een privé dakterras - en dat in het hartje van de stad! Of het bruidspaar kiest voor de drie verdieping tellende Torenkamer met de mooiste badkamer van Nederland met rondom uitzicht over Amsterdam. Hier kan de huwelijksnacht niet lang genoeg duren.

A World of Luxury and Art
Wie ervoor kiest om te trouwen in Grand Hotel Amrâth Amsterdam, zal het werkelijk aan niets ontbreken. Het enthousiaste en gastvrije team van het hotel kan optreden als ceremoniemeester voor het eigen programma, maar heeft ook volop inspirerende ideeën om van de dag een spetterend feest te maken. Behalve het bruidspaar zelf, kunnen ook de gasten de dag afsluiten in het vijfsterren deluxe hotel: voor hen de keuze uit 144 ruime kamers, 12 junior suites en 9 schitterende topsuites. De tiende is immers gereserveerd voor het bruidspaar zelf.

Amrâth Hotels
Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 15 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze sterk groeiende Nederlandse keten beschikt met haar karakteristieke vier- en vijfsterrenhotels over 1.200 ruime en comfortabele kamers en biedt met een omzet van 35 miljoen euro werk aan zo'n 450 enthousiaste en servicegerichte medewerkers. Nieuw geopend en spraakmakend is het Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd in het oude Scheepvaarthuis dat krap een jaar na de opening in juni 2007 al een prominente rol speelt in het rijtje van de Amsterdamse tophotels. Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar - Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth hotels en het vastgoed is in handen van de familie Van Eijl. Zie voor meer informatie www.amrathamsterdam.com en www.vaneijl.nl.