Persbericht

10 december, 2008

SD Worx ontwikkelt personeelshandboek voor ABX Logistics Nederland

~ Alle actuele wet- en regelgeving beschikbaar in een naslagwerk ~

ABX Logistics Nederland - aanbieder van logistieke producten als Eurocargo, Air, Sea en Contract Logistics - was toe aan een nieuw personeelshandboek. Door een aantal overnames en wisselingen bij de HR-functionarissen waren er verschillende uitgaven in omloop. De organisatie wilde een personeelshandboek opstellen dat in lijn is met de fiscale en juridische wet- en regelgeving voor zowel de werkgever als werknemer. In opdracht van ABX Logistics is SD Worx Nederland van start gegaan met de ontwikkeling van een eenduidig personeelshandboek.

Eén van de meest belangrijke aspecten van een personeelshandboek vormt de objectiviteit van de opgenomen gegevens. Door het inschakelen van een derde onafhankelijk partij - SD Worx Nederland in dit geval - blijft de objectiviteit gewaarborgd. Dit komt mede doordat een externe partij losstaat van de interne hiërarchie en daardoor zonder inmenging van de opdrachtgever de richtlijnen van de wetgeving nastreeft.

Er zijn een aantal belangrijke onderdelen die terugkomen in het handboek - waaronder (secundaire) arbeidsvoorwaarden en huishoudelijk reglement - en die continu up-to-date moeten worden gehouden om optimaal de wet- en regelgeving na te kunnen leven. Wanneer de organisatie niet terug kan vallen op een handboek waarin alle rechten en plichten van werkgever en werknemer staan, is de positie zwak wanneer ongewenste en problematische situaties zich voordoen. Daarnaast worden werknemers snel wegwijs in het scala van regelingen en afspraken dat binnen ABX Logistics Nederland van toepassing is.

Door externe deskundigheid in te zetten kan ABX Logistics Nederland eenvoudig laten zien dat in het handboek niet alleen zaken opgenomen worden die voordeel opleveren voor de organisatie, maar ook voor de werknemers. Dit draagt bij aan acceptatie en naleving van de regels.

Het nieuwe personeelshandboek dat onlangs is verspreid is uiteindelijk een zeer leesbaar en praktisch handboek geworden. "We zijn erg tevreden met het resultaat, vooral omdat het handboek precies aansluit bij onze wensen", vertelt Leen van Audenaerde, HR Manager Benelux bij ABX Logistics. "We hebben nu een eenduidig personeelshandboek dat voor iedereen bruikbaar is als naslagwerk."

(339 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over SD Worx
SD Worx is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD Worx bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 24 kantoren en ruim 1.600 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD Worx de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD Worx een joint venture aan met Asecom Nederland B.V. SD Worx is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf in 2007 de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over en in mei 2008 het Duitse ACCURAT.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Ingrid van den Nieuwenhof, tel. 040 266 11 30, ingridv@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com