Ingezonden persbericht


Persbericht

Haarlem, 10 december 2008

10.000 HEMEL's voor de Voedselbank

Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt 10.000 exemplaren van het glossy magazine HEMEL beschikbaar aan de Voedselbank. De HEMEL's gaan mee in de voedselpakketten die deze maand door de verschillende vestigingen van de Voedselbank worden uitgedeeld.

Al eerder verspreidde het bijbelgenootschap gratis bijbelglossy's onder de inwoners van de door IceSave gedupeerde gemeente Asten. "We hebben veel positieve reacties op de verspreiding in Asten gekregen. Hierdoor gesteund, wil het Nederlands Bijbelgenootschap in de decemberfeestmaand ook graag een positief gebaar maken naar mensen die onder het bestaansminimum leven", aldus Lydia van der Meer van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Met HEMEL hoopt het bijbelgenootschap Nederlanders te bereiken voor wie het lezen van de Bijbel geen vanzelfsprekendheid is. De glossy wil op een uitnodigende manier nieuwsgierigheid naar de bijbel opwekken door interviews met spraakmakende bekende Nederlanders, reportages en artikelen over lifestyle, liefde, boeken en cd's. In het tijdschrift zijn onder meer interviews met AZ-voetballer Kew Jaliens en televisiepresentator Arie Boomsma en zijn vader te vinden.

HEMEL is bedoeld als een prettige kennismaking met de Bijbel. Door aan te sluiten op de huidige trend rondom glossy's wil het Nederlands Bijbelgenootschap op eigentijdse wijze laten zien dat de Bijbel verrassend relevant is voor de Nederlandse samenleving.

Het tijdschrift is tot februari 2009 verkrijgbaar via www.hemel.nu en in diverse winkels.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht