Ingezonden persbericht


Persbericht

Noordwijk aan Zee, 12 december 2008

LOUIS EN TRUUS VAN GAAL EREGASTEN KERSTGALA HUIS TER DUIN

Op woensdagavond 10 december jl. vond de eerste editie van het Kerstdorp aan Zee KerstGala plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Maar liefst 21 tafels waren gevuld met vooral Noordwijkse ondernemers. Eregasten waren Louis en Truus van Gaal. De opbrengst van het Gala kwam ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren waar de van Gaals ambassadeur van zijn.

Van Gaal startte de avond met een bijzondere toespraak over de doelstelling van de Stichting Spieren voor Spieren. Hierin gaf hij met veel warmte aan waarom hij zich met heel zijn hart voor deze Stichting inzet. De trainer van AZ meldde ook dat hij zich steeds meer Noordwijker is gaan voelen en zich erg welkom voelt in de gemeente. Als hij 's avonds uit Alkmaar weer terug rijdt naar huis, voelt hij zich al thuis zodra hij Noordwijk binnenrijdt.

Van Gaal gaf aan het ook leuk te vinden de Noordwijkse ondernemers te ontmoeten. Hij constateerde dat de tafels waren gekocht door met name jonge Noordwijkse ondernemers. Dit bood naar zijn idee veel perspectief voor de toekomst. Ook gaf van Gaal aan het Kerstdorp aan Zee, waar het KerstGala deel van uit maakt, een bijzonder en mooi initiatief te vinden. Hij hoopte dat heel Noordwijk zich in zou gaan zetten om er samen een nog groter evenement van te maken.

De eerste editie van het KerstGala was in alle opzichten een groot succes. De sfeer zat er meteen goed in met de opening door de enige echte Kerstman die diezelfde middag per pakketpost bij het Noordwijkse hotel was aangekomen. In de luxe ambiance van Huis ter Duin vermaakten zich ruim 190 gasten.

Aan het einde van de avond overhandigde Burgemeester Groen, die Louis en Truus van Gaal eerder dit jaar trouwde in Noordwijk en in Portugal, het bekende koppel een cheque met het opgehaalde bedrag voor de Stichting Spieren voor Spieren. De kans dat het KerstGala volgend jaar opnieuw word gehouden is zeer waarschijnlijk.


---



Ingezonden persbericht