Schrijfreis naar de Provence


GOUDA, 20081210 -- Vinoloog Els Groot, organisator van wijnwandelreizen, en journalist/schrijver Connie Harkema hebben hun krachten gebundeld. Samen organiseren ze van 30 augustus tot en met 5 september 2009 een schrijfreis in de Luberon. Deze streek in de zuidelijke Provence heeft menig schrijver geïnspireerd tot het schrijven van mooie boeken. Een van de bekendsten is misschien wel de Britse schrijver Peter Mayle, die gedurende deze week zeker ter sprake zal komen.

Het wordt een week van schrijven, literatuur, wijnproeven, wandelen, mooie plaatsjes bekijken en lekker eten. Het exacte programma staat nog niets vast, maar Els en Connie denken aan een dagbesteding met in de ochtend een twee uur durende schrijfcursus en in de middag een activiteit in de vorm van een wandeling en/of bezoek aan een wijnboer of een gezellig plaatsje in de buurt, een wijnproeverij of wijnworkshop. Aan de hand van een korte opdracht kunnen deelnemers het geleerde van de ochtend dan direct in de praktijk brengen.
Samengevat: een inspirerende week met in ieder geval een wandeling door de wijngaarden naar de laatste rustplaats van de beroemde schrijvers Henri Bosco en Albert Camus in het middeleeuwse Lourmarin. Tussendoor zal er voldoende ruimte zijn om heerlijk rustig in de tuin te zitten of aan het zwembad te liggen, want het blijft natuurlijk wel vakantie. Aan de locatie zal het niet liggen, want als vakantieadres hebben beide dames gekozen voor een statige achttiende-eeuwse bastide, gelegen op loopafstand van het gezellige dorpje Cadenet, in een rustige omgeving midden tussen de wijngaarden. Grappig detail is dat de gastheer zelf ook schrijft en dicht.
Voor meer informatie zie
www.wijnwandelreizen.nl en www.connieharkema.com.





els groot