Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PIPS:lab
presents la grande finale:

THE WASHING POWDER CONSPIRACY
REMIXITED

wo 10 december ? Melkweg, Oude Zaal ? aanvang: 20.00 uur ? 8,50 (lidm. niet verplicht) / 7,50 (leden)

Op woensdag 10 december presenteert het multimediacollectief PIPS:lab in de Oude Zaal van de Melkweg THE WASHING POWDER CONSPIRACY ­ REMIXITED: een veldslag tussen lyrics en licht, muziek en magic, vocals en visuals.

Revolutionaire nieuwe technieken worden
gecombineerd met de koortsachtige beats van
Rednosedistrikt. Alles wat er te zien is ­ de groovy sounds en oerkreten, de lichtgraffiti en de kostuums - refereert aan waspoeder. Er gebeuren dingen die niet zijn te plaatsen, maar later het decor blijken te vormen van nieuwe absurde acts. Dit alles wordt live in elkaar gezet met tussenkomst van zelf ontworpen software voor laptops. Veelzijdig dj- talent Steven de Peven zorgt voor de warming-up en een knallende afsluiter vanachter zijn dj booth,

Daarnaast zal er deze avond een heuse mystery guest op het podium verschijnen en kan het publiek cocktails drinken met hoog oliebollen- en

poedersuikergehalte. Ook kan het publiek een eigen remix maken van The Washing Powder Conspiracy met de legendarische Clipfanger; een installatie die alles, van beweging tot zang, opneemt en dat ritmisch verknipt tot een videoclip. PIPS:lab is een multimediacollectief dat interactieve installaties en acts maakt voor clubs, poppodia en festivals. Gezamenlijk doen zij onderzoek naar nieuwe media, interactief theater en film. De computer is bij PIPS:lab de verzamelplaats en het mengpaneel waarin de verschillende disciplines - op een nieuwe manier - met elkaar versmelten. Hun voorstelling `Wortal Combat III'heeft in 2006 de Gouden Mus ontvangen tijdens De Parade.

PIPS: lab = Keez Duyves: uitvinder, Thijs de Wit: theatermaker, Daan van West: componist, Stije Hallema: filmmaker / muzikant, Steven van Hulle: DJ/producer/acteur, Ko van den Bosch (voorman van v/h Alex d'Electrique): eindregie. The Washingpowder Conspiracy is een coproductie met Paradiso Melkweg Productiehuis (www.pmpweb.nl) en een optreden in het kader van de Glued-week.



Ingezonden persbericht