Eerste GIDSgala brengt 83.000 euro op


Soesterberg, 20081210 -- Het eerste GIDSgala dat maandag 24 november werd gehouden, heeft een bedrag van ruim 83.000 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor vijf landelijke organisaties die actief zijn met jongerenwerk in de zogenaamde krachtwijken. Daarnaast hebben de verzamelde leiders uit politiek, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld gebouwd aan onderlinge relaties en met elkaar van gedachten gewisseld over de vraag hoe ze gezamenlijk kunnen bijdragen aan het tot bloei brengen van de krachtwijken.

"We zijn blij dat zoveel verschillende partijen ons initiatief omarmen. De kaarten voor de avond waren uitverkocht", reageert Stan Uyland, directeur van GIDSnetwerk, dat verantwoordelijk was voor het organiseren van het eerste GIDSgala.
GIDSnetwerk heeft tot doel om lokale leiders met elkaar in contact te brengen, zodat zij samen maatschappelijke problemen kunnen oplossen en kansen kunnen benutten. "We vormen een invloedrijk netwerk van mensen met hoge functies in allerlei sectoren, zoals het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de zorg. We staan open voor iedereen die een beroep op ons netwerk en onze gezamenlijke kennis en ervaring wil doen", zegt Uyland. "Met het gala wilden we als netwerk laten zien dat we er ook zijn voor bewoners en professionals in de krachtwijken." Daarnaast wilde Uyland er met het gala voor zorgen dat professionals met elkaar en met bewoners in gesprek zouden raken. Dat is gelukt: "Er is veel `genetwerkt'. Veel mensen zijn al aan de slag met elkaar of gaan samenwerken."

De avond, gepresenteerd door spreekstalmeesters Henny Huisman en Andries Knevel, bood voor ieder wat wils. Na de ontvangst trad de rapgroep Corp. Inc. op. Later op de avond lieten ook andere artiesten uit de 40 wijken horen wat ze in huis hadden. Tijdens het inhoudelijke programma kwam onder andere minister Rouvoet aan het woord. Hij benadrukte het belang van samenwerking in de krachtwijken. Ook interviewde hij Ali Rabarison (projectdirectie Wijken ministerie van VROM/WWI) en mevrouw Haasnoot (vicevoorzitter synode Protestantse Kerk Nederland). De geïnterviewden gaven aan hoe belangrijk ze burgerinitiatieven als het GIDSgala vonden. Ook traden musicalzangeres Pia Douwes en Pianist Daniel Waayenberg op.
De kunstveiling bracht, samen met de verkoop van de gesponsorde tafels een bedrag op van 83.000 euro. Het Leger des Heils, HiP, Present, Youth for Christ en School of Rock zijn de organisaties die op dit Gala speciale aandacht kregen. Zij worden met deze gelden ondersteund zodat zij hun belangrijke werk nog beter kunnen doen . "Het is een geslaagd initiatief en we verwachten het in de toekomst te herhalen", aldus Uyland. Meer informatie is te vinden op www.gidsnetwerk.nl.

GIDSnetwerk