Gemeente Dordrecht

Dordrecht waardeert haar Diamanten
En beloont briljante, ondernemende ideeën met maximaal ¤ 10.000

Dordrecht bruist van de goede zakelijke ideeën. De gemeente Dordrecht stimuleert haar inwoners om het niet bij ideeën te laten en daagt hen uit deze uit te voeren. Het gemeentelijke project 'Dordtse Diamanten' looft een beloning uit voor de mooiste 'juweeltjes': een bijdrage van maximaal 10.000 euro. Heeft u een goed (ondernemers)plan? Laat het ons weten!

Alle Dordtenaren kunnen meedoen aan het project. U hoeft dus geen ondernemer te zijn. Het gaat de gemeente erom de échte Dordtse Diamanten te vinden. Het project begint in de wijken Crabbehof, Wielwijk, Oud Krispijn en Nieuw Krispijn. Dat betekent dat ingediende plannen voor activiteiten en bedrijven waardevol moeten zijn voor deze wijken. Denk aan meer werkgelegenheid, nieuwe samenwerkingsverbanden en meer woonplezier in de wijk. Wilt u bijvoorbeeld een multiculturele cateringservice opzetten? Een naaiatelier? Of misschien een centrum voor taal- of computerles? De gemeente laat zich graag verrassen door uw creativiteit.

Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo moet u bij het idee een activiteitenplan en begroting indienen. Ook moet u als initiatiefnemer bereid zijn zelf geld in de verwezenlijking van de plannen te steken. De financiële steun van de gemeente bedraagt maximaal 50% van de totale investering met een maximum van tienduizend euro. Per wijk is maximaal 30.000 euro beschikbaar.

De jury kiest
De inzendtermijn voor uw idee of plan sluit op 15 november. Een deskundige jury bekijkt de inzendingen en bepaalt welke ideeën financiële steun krijgen. Bij het uitvoeren van hun plannen kunnen de winnaars bovendien begeleiding krijgen van een mentor.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 10 december maakt de jury bekend welke 'juweeltjes' van ideeën zij heeft bekroond. Wethouder Economische Zaken F.J. van den Oever reikt de prijzen uit. 'Hij hoopt dat de jury het moeilijk krijgt bij het maken van hun keuzes uit het hopelijk grote, goede aanbod van plannen. Hij is nu al benieuwd naar de ideeën en plannen die binnen gaan komen'.

Experiment
De gemeente Dordrecht heeft het project 'Dordtse Diamanten' opgezet in het kader van het actieplan 'Werken aan wijkeconomie' dat de gemeenteraad eind 2007 heeft vastgesteld. Dit actieplan moet de bedrijvigheid in de wijken stimuleren. Meer bedrijvigheid is niet alleen goed voor het vestigingsklimaat in de wijk, maar zorgt ook voor een betere leefbaarheid.

Het project is een experiment in Crabbehof, Oud en Nieuw Krispijn en Wielwijk. Als het project aanslaat, wordt het mogelijk naar andere wijken uitgebreid.

Hulp bij schrijven aanvraag
De gemeente wil mensen met goede ideeën helpen bij het schrijven van een aanvraag. Daarom wordt op 8 oktober van 18.00 tot 20.00 uur een speciale bijeenkomst georganiseerd in de Buitenwacht op de Bosboom Toussaintlaan 67 (Oud Krispijn) in Dordrecht. Alle informatie over het project 'Dordtse Diamanten' staat ook op de website van de gemeente www.dordrecht.nl/dordtsediamanten.

Datum 15 september 2008
Redactie Linde de Jong
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 65 76
óf 06 - 24 60 46 79
Informatie Marco Redeman
SO Beleid
T 06 - 20 63 40 23