Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 24 september 2008

Australische eenmansband Xavier Rudd treedt op woensdag 10 december op in WATT

Multi-instrumentalist Xavier Rudd speelt op woensdag 10 december in de grote zaal van WATT. Deze show in Rotterdam is de enige die de Australiër in Nederland geeft. De voorverkoop start op zaterdag 27 september om 10:00 uur via de website van WATT en de Primera winkels.

Xavier Rudd maakt sfeervolle, innige nummers met een surf/roots geluid. Hij krijgt veel sympathie van collegamuzikanten Ani DiFranco en Jack Johnson, waar Rudd dan ook mee heeft getoerd. Dat Rudd alles behalve een doorsnee singer-songwriter is, blijkt ook uit zijn gebruik van verschillende instrumenten: Gitaar, didgeridoo, slide gitaren, djembes, harmonica worden allen door deze imposante eenmansband gespeeld.

Xavier Rudd bracht in 2001 zijn eerste album 'Live in Canada' in eigen beheer uit. Pas in 2005 (na zelf nog drie albums uitgebracht te hebben) tekende Xavier Rudd een contract bij SaltX Records en Universal Music waarbij zijn album 'Solace' verschijnt. Hierop zingt de getalenteerde tekstschrijver over de verwaarlozing van Aboriginals wat Rudd erg populair maakt in zijn thuisland.

Zijn zesde plaat 'Food in the Belly' (2005) is het eerste album dat in Europa is uitgebracht. Daarna bracht hij nog het album 'White Moth' (2007) uit en in augustus van dit jaar zijn nieuwste plaat 'Dark Shades of Blue'. Vlak voor de release van dit album gaf Xavier Rudd al zeer succesvolle optredens in Tivoli, de Oosterpoort en het Paard, en op het festival Rockin' Park.

WO 10 12 2008
XAVIER RUDD @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28
3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 15 excl. administratiekosten zijn vanaf zaterdag 27 september 10:00uur verkrijgbaar via de website van WATT en de Primera winkels.

www.watt-rotterdam.nl / www.xavierrudd.com

---

>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht