Ingezonden persbericht


Persuitnodiging - Persbericht

Noordwijk aan Zee, 8 december 2008

WOENSDAG OFFICIELE AANKOMST KERSTMAN IN NOORDWIJK

Op woensdagmiddag 10 december a.s. wordt bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk voor de derde keer de Kerstman officieel ingehaald. Rond 18.00 uur maakt hij een verassend entree.

Hoewel de Kerstman al eeuwen bekend is in Nederland, heeft het tot 9 december 2006 geduurd dat hij z'n eerste officiële intocht maakte in Nederland. Om precies 7 minuten voor 6 in de avond zette hij voet aan de grond in Noordwijk vlak voor Grand Hotel Huis ter Duin.

De aankomst van de Kerstman geschiedt altijd circa een week na het vertrek van Sinterklaas en is gestimuleerd door de vriendschappelijke banden die Noordwijk heeft met Rovaniemi. De Finse woonplaats van de Kerstman. Noordwijk ziet de Kerstman als een welkome gast die zich duidelijk anders profileert dan Sinterklaas. Hij is niet de kindervriend die cadeautjes brengt, maar is wereldwijd onlosmakelijk verbonden met kerst, warmte en gezelligheid.

De intocht van de Kerstman maakt deel uit van 'Kerstdorp aan Zee' van 6 december t/m 6 januari in Noordwijk. Een periode waarin er gezonde behoefte bestaat aan reflectie en bezinning. Kerstdorp aan Zee biedt 'bezinning' en levert een bijdrage aan Vrede, Verdraagzaamheid en Vertrouwen in elkaar. De Kerstman ondersteunt deze gedachte.