Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onder embargo tot 10 december 15.00
9 december 2008, Kampen

Luc wordt nieuwe stripheld van Kampen

Luc van den Noort uit Kampen is de winnaar van de Stripwedstrijd 2008 Als hoofdprijs verschijnt hij als stripfiguur in een nieuw product van de VVV/ANWB Kampen, namelijk de 'Stripwandeling'.

Luc , Kim & Eddy
Uiteindelijk is Luc van den Noort uit Kampen als winnaar uit de vele goede inzendingen gekomen. De nieuwe uitgave waar Luc in meespeelt is een boekje met een Stripwandeling door Kampen voor kinderen. Kim & Eddy uit 'Het Goud van Kampen' nemen Luc aan de hand mee om de meest bijzondere en grappige plekken te laten zien in Kampen. Het zal alleen nog even duren voordat de uitgave in de winkel ligt want pas volgend jaar wordt het boekje uitgegeven. Gelukkig kon Luc van den Noort, tijdens de prijsuitreiking afgelopen woensdag, rekenen op een fotosessie, om straks een echt lijkend stripfiguur te worden. Ook nam Luc een strippakket in ontvangst met een originele tekening van Kim & Eddy erin.

Win jezelf als Stripfiguur
Ruim 50 reacties zijn er binnengekomen op de wedstrijd die startte tijdens het Stripspektakel. Vijf vragen over Kampen en strips dienden goed beantwoord te worden om de prijs in de wacht te slepen. De moeilijkste vraag bleek de vraag 'Hoeveel oude stadspoorten kent Kampen nog?' te zijn (antwoord: 3). Er waren gelukkig maar weinig kinderen die in de strikvraag, hoeveel jaar geleden is het schip de Kamper Kogge te water is gelaten, stonken (11 jaar). Kijk voor meer informatie op www.vvvijsseldelta.nl of bel naar 0900 - 1122375.



Ingezonden persbericht