Ingezonden persbericht


Minister Eberhard van der Laan bezoekt Ondiep en Zuilen

Op woensdag 10 december bezoekt minister Van der Laan de Utrechtse krachtwijken Ondiep en Zuilen-Oost. Voor de landelijke aanpak van krachtwijken hebben de minister, gemeente en provincie Utrecht en corporaties geld beschikbaar gesteld. Tijdens het bezoek wordt getoond wat er met dit geld gedaan wordt en praat de minister met bewoners over hun wijk. Wethouders Rinda den Besten en Harrie Bosch en Karin Verdooren, directeur van woningcorporatie Mitros, zijn ook bij het bezoek aanwezig.

De minister is van 14.00 tot 21.30 uur in de wijk en bezoekt de jongerenactiviteit 'Meedoen op straat' van welzijnsorganisatie Portes. Verder brengt de minister een bezoek aan de Vriendendienst, een initiatief van Mitros, de gemeente Utrecht en UW Reïntegratie. De Vriendendienst zorgt ervoor dat mensen werkervaring op kunnen doen. Die werkervaring doen ze op door bewoners van Ondiep te helpen bij kleine klusjes in huis. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen gesprekken met oude en jonge bewoners over onderwerpen als jongerenoverlast, bewonersparticipatie, wonen en leefbaarheid. Ook spreekt de minister met professionals.

Het extra geld dat voor deze wijken beschikbaar is, wordt geïnvesteerd in projecten waardoor de wijk een prettigere plek wordt om te wonen en te werken. 80% van de projecten is inmiddels gestart of start op korte termijn.

Minister Van der Laan laat zich tijdens het werkbezoek informeren over de 'Aanpak Krachtwijken'. Bij deze aanpak zetten de gemeente Utrecht en de Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex zich samen met bewoners en wijkorganisaties in om de Utrechtse aandachtswijken te veranderen in krachtwijken: een vitale omgeving waar het prettig wonen, werken en leven is en waar de mensen betrokken zijn bij de samenleving.



Ingezonden persbericht