Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 09 december 2008

Kenmerk: kt-256

Tweede Kamerdebat kredietcrisis morgen live bij NOS Vanaf 10.25 uur op Nederland 1 en Politiek24

Wat zijn de gevolgen van de financiële crisis voor ons land? Om deze vraag draait het ingelaste debat dat morgen (10 december) in de Tweede Kamer op verzoek van GroenLinks plaatsvindt. De NOS zendt het debat vanaf 10.25 uur live uit op Nederland 1 en op het digitale (internet)kanaal Politiek24. Aan het debat nemen alle fractievoorzitters deel. Het kabinet is vertegenwoordigd door minister-president Balkenende, minister Bos van Financiën, minister Donner van Sociale Zaken en minister Van der Hoeven van Economische Zaken. De presentatie van de uitzending is in handen van Ferry Mingelen.

In het debat zullen zeker de consequenties voor de reële economie aan de orde komen. Hierbij spelen de toekomstverwachtingen van het Centraal Plan Bureau een belangrijke rol. Gisteren voorspelde het CPB voor 2009 een recessie met een krimpende economie van 0.75% en 200.000 extra werklozen.

Onderwerp van discussie zal ook het standpunt van de oppositie zijn die vindt dat het kabinet te weinig doet om de geldstroom tussen banken, bedrijven en burgers weer op gang te brengen, terwijl de overheid zelf (deels) eigenaar is van grote banken. Dit na overname van Fortis en ABN Amro en grote kapitaalinjecties in ING, Aegon en SNS Reaal.


Noot voor redacties