PERSBERICHT

Utrecht, 9 december 2008

Jongeren delen gratis winkelwagenmuntjes uit tegen kindermishandeling

Scholieren van het winnende Zuyderzeecollege uit Lemmer delen gratis zelfontworpen muntjes uit tegen kindermishandeling. Woensdag 10 december delen zij deze muntjes uit in supermarkt Poeisz aan de Verlaet 2, 8532 BN te Lemmer. Op deze dag bestaat het verdrag van de rechten van de mens zestig jaar. De scholieren vinden het belangrijk dat mensen eraan herinnerd worden dat kindermishandeling tegen alle verdragen ingaat en dat dit moet stoppen. Door het gebruik van de muntjes hopen zij dat mensen zelfs tijdens het winkelen hieraan herinnerd worden.

Een groep van vier leerlingen van het Zuyderzee college heeft meegedaan aan het project KidzWise. Hiervoor zetten verschillende scholen plannen op om het onderwerp kinderrechten aan de orde te stellen van een groter publiek. Een deskundige jury beloont de vijf beste plannen met een KidzWise Award. Het Zuyderzee college was één van de winnaars en wint hiermee ¤500,- en een coach van de Nationale Jeugdraad, die hen heeft geholpen bij het opzetten van het project.

Jongeren worden door de campagne KidzWise gestimuleerd om aandacht te vragen voor de rechten van Kinderen in Nederland of ergens anders op de wereld. KidzWise is een gezamelijk project van het Kinderrechtencollectief en wordt uitgevoerd door Codename Future en de Nationale Jeugdraad.

Meer informatie:
www.kidzwise.nl
www.jeugdraad.nl
www.codenamefuture.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Masooma Yousufzai
Telefoonnummer: 06-16393343
E-mailadres: masoom_y87@hotmail.com