Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 10 december 2008

---


Regio Ongevallen door gladheid
Door gladheid deden zich woensdagmorgen 10 december enkele ongevallen voor. Meerdere personen raakten daardoor gewond.

In Hillegom viel een 46 jarige vrouw rond 08.00 uur met haar bromfiets op de rotonde Satelietbaan met de Weerlaan. Zij liep daarbij mogelijk een gebroken been op. Zij werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

In Sassenheim viel een 17 jarige meisje uit Noordwijk rond 08.20 uur met haar bromfiets op de Zuilhofstraat net voor de kruising met het Zuidhofplein en de Narcisstraat. Met nekklachten werd zij overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden

In Katwijk lukte het een 23 jarige man uit Schijndel niet om op de Ir. G. Tjalmaweg nabij de kruising bij de Torenvlietbrug, met zijn autobus op tijd tot stilstand te komen voor een voor hem gestopte autobus die bestuurd werd door een 26 jarige man uit Nordhorn (Dld). Gladheid was de oorzaak. Een plaats en leeftijdsgenoot die bij de man uit Schijndel in zijn bus zat, klaagde over zijn nek en rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

In Leiden ging op de kruising Hoge Rijndijk met de Meerburgkade een 21 jarige vrouw uit Zoeterwoude met haar bromfiets onderuit. Dit gebeurde rond 07.30 uur. De vrouw klaagde na haar val over haar nek en rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Rond 08.30 uur reed een 28 jarige automobiliste uit Leiden op de Heintje Davidsweg een 58 jarige plaatsgenote die daar fietste, van achteren aan. De vrouw kwam ten val maar raakte niet gewond. De automobiliste was niet in het bezit van een rijbewijs. De ruiten van haar auto waren niet volledig schoongemaakt. Zij had daardoor vermoedelijk onvoldoende zicht waardoor ze de fietser te laat zag om nog te kunnen reageren.

In Voorschoten viel rond 07.50 uur op de Chopinlaan een 38 jarige man met zijn fiets. Hij liep een hoofdwond op. Hij kon terplaatse worden behandeld door ambulancepersoneel.

In Leiderdorp vielen rond 08.15 uur twee fietsers op de Van der Valkbouwmanweg en Zijldijk net voor/na de Spanjaardsbrug. Het gaat hier om een 48 jarige vrouw uit Oegstgeest en een vrouw van wie de identiteit niet bekend is. Beiden raakten gewond en werden met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Drugsdealers aangehouden
De politie heeft woensdag 10 december rond 12.00 uur aan het Papagaaisbolwerk twee mannen uit Leiden van 35 en 53 jaar aangehouden die daar bezig waren met het verhandelen van harddrugs. De politie trof bij hen cocaïne en heroïne aan. In een tas vond de politie een stroomstootwapen. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

Gouda Aanrijding tussen auto en fietsers
Een 52 jarige automobilist uit Gouda verleende woensdag 10 december rond 09.00 uur op de kruising Krugerlaan met de Bothastraat en de la Reylaan geen voorrang aan twee uit Gouda komende meisjes op een fiets. Een 14 jarige raakte daarbij gewond en werd met nek- en letsel aan het gezicht overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het andere meisje, een 15 jarige , bleef ongedeerd.

Bergambacht Vernielingen aan auto's
De afgelopen maanden is er een flinke toename geconstateerd in het bekrassen van auto's in Bergambacht. Met name in de Houtstraat en direkte omgeving is het opvallend toegenomen. Vele auto's zijn met scherpe voorwerpen bekrast. De eigenaren van deze auto's worden hiermee met hoge onkosten geconfronteerd. Tevens zorgen deze vernielingen voor een onveilig gevoel in de buurt. De politie vraagt u daarom om uw ogen en oren goed de kost te geven en zodra u iets verdachts ziet de politie te bellen. Ook kunt u uw informatie aan de wijkagent doorgeven op het wekelijkse spreekuur op de woensdagmiddag van 1400 tot 1600 uur.


------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326