Philips

Persinformatie

10 december 2008

Philips healthcare nummer 1 in klanttevredenheid over patiËntENmonitoren in Verenigde staten

Philips krijgt voor zijn patiëntmonitoren een

* eerste plaats voor algemene serviceprestaties
* eerste plaats als het gaat om algemene tevredenheid over een fabrikant
* eerste plaats voor de waarschijnlijkheid om bij hernieuwde aankoop opnieuw te kiezen voor Philips

Andover, Mass. (VS) ­ Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag aangekondigd dat klanten in de Verenigde Staten Philips opnieuw op nummer 1 hebben geplaatst voor klanttevredenheid over de patiëntenmonitoren van de onderneming. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van IVM, een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich richt op de medische industrie. Het Amerikaanse instituut keek naar serviceverlening, algemene tevredenheid over een fabrikant en naar de waarschijnlijkheid dat klanten bij een hernieuwde aankoop opnieuw kiezen voor Philips.

Patiëntmonitoren leveren doktoren en verpleegkundig personeel via een beeldscherm belangrijke actuele informatie over de gezondheid en medische toestand van patiënten.

Het is de tweede maal in korte tijd dat Philips een nummer 1 positie voor klanttevredenheid krijgt toegekend. Vorige maand maakte Philips bekend in Noord-Amerika door onderzoeksbureau KLAS te zijn gekozen als beste leverancier van radiologiesystemen voor de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten.

In een onafhankelijk onderzoek door IMV, genaamd ServiceTrak, werd aan klanten gevraagd fabrikanten van patiëntmonitorsystemen te beoordelen op een groot aantal verschillende factoren over de hele periode waarin de producten in eigendom zijn. Voor service en prestaties op het gebied van patiëntmonitoring ging Philips aan kop met elf hoge waarderingen, waaronder een eerste plaats voor algemene tevredenheid over een fabrikant en een eerste plaats voor de waarschijnlijkheid om bij hernieuwde aankoop opnieuw te kiezen voor Philips.

Op het gebied van service behaalde Philips niet alleen een eerste plaats voor zijn algemene serviceprestaties, maar wist ook nummer 1 te worden in alle drie de wijzen waarop service wordt verleend: garantie, contract en onderdelen/werkzaamheden. Bovendien werden de prestaties op het gebied van apparatuur gewaardeerd met een eerste plaats voor 'systeemprestaties voldoen aan verwachtingen', een eerste plaats voor 'betrouwbaarheid van apparatuur' en een eerste plaats voor 'betrouwbaarheid van software'.

Het onderzoek van IMV omvatte kwalificaties in de categorieën systeemprestaties, tevredenheid over de fabrikant, tevredenheid over de servicetechnici in het veld, serviceprestaties, telefonische helpdeskondersteuning, diagnostische ondersteuning door middel van inbellen en installatie en training.

Meer dan 210.000 van de toonaangevende Philips IntelliVue-patiëntmonitors ­ uitgerust met geavanceerde Clinical Decision Support Tools ­ zijn in gebruik in medische instellingen over de hele wereld. In oktober 2007 heeft Philips een nieuwe patiëntmonitor en een nieuwe Multi-Measurement module geïntroduceerd die ziekenhuisartsen en first responders in staat stellen zich beter te concentreren op de behandeling van patiënten, bij transport van patiënten ten behoeve van zorg over verschillende afdelingen van het ziekenhuis of in een reactie op een noodsituatie in het veld. Philips' nieuwe IntelliVue X2 en IntelliVue MP2 zijn de jongste voorbeelden van de betrokkenheid van de onderneming bij de zorg voor patiënten.

"Wij streven ernaar de service die wij aan onze klanten bieden, voortdurend te verbeteren," aldus Tom Kirkland, senior vice-president Customer Services, North America, voor Philips Healthcare. "Deze allerhoogste waardering voor service aan patiëntmonitorklanten is een eerbetoon aan de serviceprofessionals van Philips en aan hun toewijding om aan onze klanten de best mogelijke patiëntenzorg te helpen leveren."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Nederland Communicatie
Tel: +31 40 2780125
Mobiel: +31 6 10558116
Email: joost.maltha@philips.com

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 128.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 27 miljard in 2007 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Over IMV Limited
IMV Limited, gelegen in Greenbelt in de staat Maryland in de Verenigde Staten, is een onafhankelijk onderzoeksinstituut gericht op de medische industrie. IMV heeft meer dan 18 jaar ervaring in het analyseren van de medische markten; medische beeldvorming, klinische diagnostiek en klinische instrumenten. Het jaarlijks onderzoek ServiceTrak is een van de meest gerespecteerde analyses binnen de medische industrie. Respondenten zijn op willekeurige wijze geselecteerd uit het aanbod van Amerikaanse ziekenhuizen en centra voor medische beeldvorming.