Gemeente Heerde

Comité Internationale Contacten Heerde

Persbericht

Onderwerp: Heerder stand in trek op kerstmarkt Balve Datum: 10 december 2008

Op zondag 7 december is het Comité Internationale Contacten Heerde (CICH) aanwezig geweest op de kerstmarkt in de partnergemeente Balve. Ze hadden daar een stand waar producten werden verkocht uit Heerde, welke zeer in trek bleek te zijn bij de bezoekers. De Heerder stand werd gesponsord door verschillende Heerder bedrijven.

Voor het eerst nam Heerde deel aan de jaarlijkse Kerstmarkt in het Duitse Balve. De leden van het CICH die de Heerder stand bemensden, hadden zich in Veluwse klederdracht gestoken. Door het uitdelen van folders van de VVV en het enthousiaste praatje erbij welke mogelijkheden men heeft voor een (korte) vakantie in Heerde, werd de gemeente op de Balver kaart gezet. Ook de Heerder producten, voor een groot deel beschikbaar gesteld door Heerder ondernemingen, vonden gretig aftrek. Al met al waren de bezoekers enthousiast over de aanwezigheid van Heerde op de Balver Kerstmarkt.

Voor de bevolking van Balve is dit evenement vooral een ontmoetingsplek waarvoor velen jaarlijks een weekeindje terugkomen om (oude) bekenden te spreken. De kerstmarkt trekt daarnaast veel mensen uit de wijde omgeving, mede omdat op de markt ook een levende kerststal staat waarbij om het uur een uitvoering is. Naast de vele eet- en drinkstalletjes zijn op deze markt ook verschillende kerstattributen te koop en lopen er verschillende dweilorkestjes door de hoofdstraat van Balve. Dit alles maakt het tot een leuke happening.

Dankzij een aantal ondernemers uit onze gemeente werden verschillende producten uit Heerde of omgeving verkocht of uitgedeeld om te proeven. De chocolademelk (van de Noordgouw), de kaas (van Cor van Oene en Super de Boer), koek en koekjes (van Bolletje), enkele flessen van de Schout van Heerde (via de Mitra) en erwtensoep (van Euroma) die met rookworsten (Cor van Oene) extra veel worst bevatten, kon het CICH gratis meenemen, zodat de bezoekers dit konden proeven.




Gemeente Heerde