Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 10 december 2008

Kersenbaan met één oprit bij Roethof

De inwoners van Amersfoort krijgen een Kersenbaan met een oprit naar de A28 vanaf kruispunt Roethof. Het college van burgemeesters en wethouders is verheugd dat de gemeenteraad een definitieve keuze heeft gemaakt voor één van de aan hen voorgelegde varianten. De verwachting is dat in 2010 begonnen kan worden met de aanleg van de nieuwe weg.

Hoewel het college haar voorkeur had uitgesproken voor een oplossing zonder oprit naar de Kersenbaan is zij zeer verheugd dat de gemeenteraad nu een keuze heeft gemaakt. Wethouder Luchtenveld: "Dat er nu duidelijkheid is, is het belangrijkste. Voor de politiek, maar vooral voor de omwonenden. Ik besef me dat er voor- en tegenstanders zijn voor de uiteindelijk gekozen variant. Belangrijkste is dat alle varianten die we hebben voorgelegd aan de gemeenteraad bijdragen aan het doel dat we als college voor ogen hebben, namelijk een betere doorstroming van het verkeer van de A28 naar het centraal stadsgebied. Ook ben ik ervan overtuigd dat met de gekozen variant de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de omliggende straten verbetert."

Eenrichtingsverkeer
De gekozen variant heeft een rotonde bij kruispunt Roethof met een oprit naar de Kersenbaan richting de A28. De Arnhemseweg Zuid is afgesloten van de rotonde en wordt daarmee verkeersluw. Op het traject Daltonstraat - Everard Meijsterweg wordt eenrichtingsverkeer ingesteld richting de rotonde. Op het traject Bosweg - Pasteurstraat komt er eenrichtingsverkeer richting de Leusderweg. De Dorresteinseweg en de Arnhemseweg Noord blijven in eerste instantie tweerichtingswegen, totdat in de praktijk is vastgesteld wat voor deze straten de beste oplossing is.

Participatie
Nu de oplossing voor de Kersenbaan bekend is, kan er over de definitieve inrichting worden gesproken. Omwonenden kunnen tussen januari en april 2009 meepraten over onder andere de aanleg van de geluidsschermen en de inrichting van het groen. De planning is dat er in het voorjaar van 2009 een definitief ontwerp klaar ligt.

Stadsberichten Extra
Direct omwonenden ontvangen eind december een nieuwsbrief van de gemeente waarin zij uitgebreid worden geïnformeerd over de gekozen oplossing en het vervolgproces.

Noot voor de redactie,