Gemeente Alkmaar



Alkmaar, 10 december 2008

3800 huishoudens ontvangen extraatje vóór kerst

Ruim tweederde van de Alkmaarse huishoudens met een minimuminkomen ontvangen voor de kerstdagen eenmalig ¤ 50,-. Ruim 2100 Alkmaarse minima ontvangen het extraatje automatisch omdat hun inkomensgegevens bij de gemeente bekend zijn. Daarnaast hebben tot nu toe ongeveer 1700 andere minima zelf een aanvraag ingediend. Tot 1 februari kunnen de overige minima die aanspraak willen maken op het bedrag dit doen.

Alle mensen die hun aanvraag voor 8 december indienden en wiens aanvraag wordt gehonoreerd, krijgen dit bedrag voor kerst op hun rekening bijgeschreven. De gemeente schat dat er nog circa 1300 huishoudens zijn in Alkmaar die ook in aanmerking kunnen komen voor het extraatje, maar het nog niet hebben aangevraagd. Bijvoorbeeld ouderen met slechts een AOW-uitkering zonder aanvullend pensioen die nimmer bijzondere bijstand of een stadspas hebben aangevraagd. Deze mensen kunnen het bedrag nog aanvragen tot 1 februari 2009. Bij toewijzing ontvangen zij het op een later moment.

Voor wie is het extraatje bedoeld?
Burgemeester en wethouders van Alkmaar hebben besloten om in december een eenmalig extraatje van ¤ 50 te verstrekken aan mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dit betekent dat men een zelfstandige huishouding moet voeren. Personen die in een instelling verblijven, komen eveneens in aanmerking voor het extraatje. Studenten met een studiebeurs van de IB-groep vallen buiten de regeling.

Inkomen per huishouden bepalend

Bij het bepalen van het inkomen wordt uitgegaan van het totaal van inkomsten binnen het huishouden. Hoe hoog het inkomen mag zijn, staat op de bijlage bij het aanvraagformulier. Op de website www.50eurovoorminima.nl kan een berekening worden gemaakt.

Aanvraagformulier

Een aanvraagformulier kan worden opgehaald bij het stadskantoor van de gemeente Alkmaar, bij de balie van WWZ-wijzer in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 2 en bij dienstencentrum De Mare, Laan van Straatsburg 2. Het formulier is ook te vinden op de website van de gemeente. Op het aanvraagformulier staat welke bewijsstukken moeten worden bijgesloten en waar de aanvraag moet worden ingediend.

Meer informatie
Mensen met vragen over het extraatje voor de minima kunnen tijdens kantooruren contact opnemen met de informatiebalie van de gemeente Alkmaar. Dit telefoonnummer is 072-548 88 88.




Gemeente Alkmaar