Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 9 december 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Plaatsvervangend voorzitter van de cie. bezwaarschriften algemene EG zaken
De heren S. van der Wal, mr. dr. A.J. Tollenaar en mr. I.A. Hop met ingang van 10 december 2008 benoemen tot plaatsvervangend voorzitter.
2 Agenda's van de vergaderingen van het dagelijks bestuur en van EG het algemeen bestuur van de Regioraad Noord-groningen d.d. 4 december 2008.
Voor kennisgeving aannemen en ter kennisname aanbieden aan de raad.
3 Beëindiging EGD- samenwerkingsovereenkomst RvdM Instemmen met de bijgevoegde brief waarin de EGD samenwerkings- overeenkomst wordt opgezegd.
4 Kunststof inzameling RvdM Onder voorwaarden akkoord te gaan met het voorstel van ARCG om integraal ingezameld kunststof door middel van nascheiding apart te laten verwerken.
5 Nota " Wet ruimtelijke ordening in werking" RvdM Nota "Wet ruimtelijke ordening in werking" voor kennisgeving aannemen en ter informatie zenden aan de raad.
6 Gedeeltelijk vergroten van een melkveestal aan de Marsumerweg 1 RvdM te Holwierde (P.J. Overgaauw)
Medewerking verlenen via het verlenen van ontheffing op basis van artikel 3.23 Wro en artikel 4.1.1 Bro en hiertoe de voorgeschreven procedure starten.
7 Wijzigen van de bestemming voor het plaatsen van een betonbox RvdM tbv vuurwerkopslag
Het ontwerp wijzigingsplan voor het wijzigen van de bestemming "Bedrijfsdoeleinden klasse I" naar bestemming "Bedrijfsdoeleinden klasse II" om vuurwerkopslag op het perceel Sikkel 19 mogelijk te maken, ter inzage leggen waarbij belanghebbenden in de gelegenheid worden gesteld zienswijzen kenbaar te maken.
8 Het bouwen van een bedrijfswoning en het vergroten van een RvdM ligboxenstal aan de Reiderwolderpolder 2, 9946 TJ te Woldendorp
- Planologische medewerking verlenen aan het bouwen van een bedrijfswoning en het vergroten van een ligboxenstal aan de reiderwolderpolder 2, etc.

- Intentieovereenkomst opstellen en ondertekenen
- Als er geen zienswijzen worden ingediend de Verklaring van geen bezwaar aanvragen bij de prov. Groningen

- Na de ontvangst van de Verklaring van geen bezwaar de vrijstelling en bouwvergunning verlenen
9 Ontwerp-Bestek inzake gecombineerde aanbesteding openbaar TvdV/RvdM vervoer en doelgroepenvervoer in Groningen en Drenthe Vooraf: afgesproken is dat vanwege de krappe planning alle collegebesturen binnen de regio Noord-Groningen en het dagelijks bestuur van het OV-bureau de bestuursovereenkomst en de aanbestedingdocumenten voor of op 9 december 2008 een besluit dienen te nemen.
1. t/m 5.
10 Kandidaat lid WMO adviesraad TvdV

Instemmen met dhr. pastoor als lid van de Wmo adviesraad. 11 Schoolbegeleiding TvdV 1. Voor het schooljaar 2008-2009 aan de schoolbesturen Marenland, Noordkwartier en de scholen GBS het Baken, KBS Sterre derZee en de neutrale school in Godlinze subsidie toe te kennen op basis van een bedrag van 39,46 per leerling en het aantal leerlingen op 1 oktober 2007. Dekking hiervoor kan worden gevonden in de stelpost schoolbegeleidingsmiddelen. . 2. Met instemming van de schoolbesturen vanaf aug. 2009 geen middelen meer aan de scholen toe te kennen maar de middelen aan te wenden voor de inzet van schoolmaatschappelijk werk ten behoeve van de versterking van de interne zorg zowel in de voorschoolse voorzieningen als het onder wijs.

12 Verkoop perceel grond en perceel grond uitgeven in erfpacht nabij JB boerderij Fivelzigt te Delfzijl
Aan Kollo Vastgoed BV een perceel grond verkopen ten behoeve van de bouw van een zestal woningen alsmede een perceel grond in erfpacht uitgeven ten behoeve van de aanleg van een golfvariant aan de Weg naar den Dam nabij boerderij Fivelzigt.
13 Brief BMD Advies m.b.t. akoestisch onderzoek Termunterzijl RvdM/JB BMD Advies berichten, dat in beginsel geen planologische medewerking wordt verleend aan het realiseren van de in de brief van 9 juli 2008 voorgestane maatregelen.

Besluitenlijst 2 december 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Bouwplan voor het oprichten van een mestvergistingsinstallatie en RvdM pluimveestal aan de Kolholsterweg 18 te Spijk

- de maatschap Breedijk-Brontsema meedelen dat geen medewerking wordt verleend aan het oprichten van een mestvergistingsinstallatie en pluimveestal aan de Kolholsterweg 18 te Spijk

- de aanvrager in de gelegenheid stellen zijn aanvraag in te trekken, te wijzigen of te handhaven;

- Afhankelijk van zijn keuze de bestaande of gewijzigd aanvraag afhandelen conform het advies.

---- --