Ingezonden persbericht


10-12-2008
-PERSBERICHT-

Investering in human capital: start van de "docdata Business School"

Onlangs is docdata gestart met de eerste incompany docdata Business School. De Business School brengt managementpotentieel en specialisten uit vier verschillende divisies van docdata samen. De deelnemers leren op strategisch niveau en bereiden zich voor op een volgende stap in hun carrière binnen de groeiende organisatie. Docdata investeert op deze manier in haar human capital voor de langere termijn. Om zo hun talent te waarderen, te boeien en te binden aan de organisatie. Voor de ontwikkeling en uitvoering van dit praktijkgericht managementtraject namen zij ReBBels in de arm.

Jack Heijkans, managing director van docdata Fulfilment (logistiek) vertelt: "De reden van de oprichting van deze docdata Business School is dat wij de high potentials binnen de organisatie willen voorzien van een geestelijke verrijking op het gebied van algemene managementtechnieken. Op maat, zodat toepassing binnen de organisatie direct mogelijk is. Wij willen deze high potentials 'nog beter' maken. Hier heeft ook de organisatie profijt van. Daarnaast bieden wij de gelegenheid zich diepgaander persoonlijk te ontwikkelen, waardoor zij genegen kunnen zijn langer bij docdata te blijven werken. Tevens verdiepen zij zo hun praktische ervaring met kennis en vaardigheden. Op deze manier vullen wij sleutelposities binnen het bedrijf in met eigen en opgeleid personeel. Onze directie levert bij diverse modules ook een persoonlijke gastbijdrage, vanuit onze strategische visie en beleid. Hiermee onderstrepen wij het belang van het managementtraject evenals onze strategische doelstellingen. De ontwikkeling van onze high potentials en talentvolle medewerkers zien wij dan ook als een continu proces en geen eenmalige activiteit."

ReBBels begeleidt de deelnemers tijdens de Business School. Het managementtraject loopt van oktober 2008 tot juni 2009 en bestaat uit onder andere: Strategisch denken, Time management, Effectieve Communicatie en Leiderschap. Daarnaast vormt samenwerking op corporate niveau een rode draad binnen het geheel. Gastpresentaties vanuit de docdata-directie en enkele klanten maken dat het programma continu aansluit op de dagelijkse praktijk.

(quote deelnemer Peter Maas, Operations manager Fulfilment over de eerste modules) "Op een verfrissende manier samen met je collega's werken aan je persoonlijke competenties en tegelijkertijd in een ontspannen omgeving nadenken over de toekomst van ons bedrijf!"

DOCDATA N.V. is genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties. Technologiebedrijf IAI (www.iai.nl) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van hightech machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren: beveiligen en personaliseren van waardedocumenten; bewerken van verpakkingsmaterialen; bewer-ken van zonnecellen en modules; bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling). Het Internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en met Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies: docdata commerce, docdata payments, docdata fulfilment en docdata media.

ReBBels biedt het bedrijfsleven coaching, training en advies. Onder andere op het gebied van Management- & Carrièreontwikkeling en Communicatie. Bijzondere expertise van ReBBels zijn de maatwerkprogramma's rondom Personal Branding & Imago. Drs. Jocelyn Rebbens (economisch psycholoog) richtte ReBBels in 2007 op. Rebbens begeleidde als trainingsconsultant tal van (inter)nationale opleidingstrajecten en business schools voor onder andere IBM, SNS Reaal, docdata, Alcatel, Sara Lee/Douwe Egberts, Repair Care International en Intermediair. www.rebbels-coaching.nl


- EINDE PERSBERICHT-

Noot bestemd voor de redactie: neem voor meer informatie, interview of beeldmateriaal contact op met ReBBels, Jocelyn Rebbens 06-46211901 of via mail info@rebbels-coaching.nl

---- --