Gemeente Tilburg

Vertraging aanleg kunstgrasveld Tilburg

Cruyff Court Willem II Veld Noord

Op maandag 27 oktober 2008 is gestart met de aanleg van het Cruyff Court Willem II Veld Noord in het IJpelaerpark. Dit Cruyff Court is een kunstgras trapveld dat geschikt is voor onder andere voetbal. De werkzaamheden duren ongeveer acht weken. De werkzaamheden zijn sterk weersafhankelijk waardoor moeilijk exact aan te geven is wanneer het veldje klaar is.
Uitvoeringsplanning
Met uitzondering van het leggen van de kunstgrasmat en instrooien met zand en rubber loopt alles volgens planning. Werkzaamheden zoals het plaatsen van de ballenvangers, leunhekwerk en bestrating zijn reeds uitgevoerd. Ook de afwerking rondom het veldje gaat allemaal gewoon door. Alleen ligt er nog geen kunstgrasmat in het veld om op te voetballen en is de funderingslaag van lavagesteente nog zichtbaar. Zie op de achterkant van deze brief een foto van de vordering van de werkzaamheden tot nu toe. Het leggen van de kunstgrasmat wordt ongeveer drie dagen van tevoren ingepland als de weersvoorspellingen gunstig genoeg zijn. De regenkans moet minder zijn dan 10% en de temperatuur moet minimaal 8 graden zijn. Op de dag zelf moet het natuurlijk ook nog goed weer zijn om de werkzaamheden daadwerkelijk uit te voeren. Wij kunnen daarom op dit moment nog niet aangeven wanneer het Cruyff Court gereed zal zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip. In 2009 zal een feestelijke opening plaatsvinden. Hierover wordt u nader geïnformeerd.
Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Frank van der Schoot, projectleider. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 542 83 98. U kunt ook contact opnemen met Wim van de Sande, toezichthouder van de gemeente. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 542 82 31.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl