Medisch Centrum Alkmaar

10 december 2008

groenvoorziening Medisch Centrum Alkmaar in stijl met Alkmaarse Hout

Bij de hoofdingang van het Medisch Centrum Alkmaar wordt op donderdag 11 december a.s. een nieuwe beuk geplant op de plek van de in oktober jl. gekapte zieke boom. Ook wordt de groenvoorziening op het terrein langs de Wilhelminalaan verfraaid met bomen.

thuishoort
De groenvoorziening rond het Alkmaarse ziekenhuis wordt er een zoals deze thuishoort in het Stadspark de Alkmaarse Hout. Zo verschijnen er eiken, beuken en een roodkleurige amberboom op het terrein aan de Wilhelminalaan. Wat de beplanting betreft worden de tuinen aangepast met vaste planten, klimplanten en bodembedekkers. Dit zijn bijvoorbeeld diverse soorten Clematis (klimplant), Blauwgras (bloeiend gras) en Green Carpet (bodembedekker).

unieke ligging
Gezien de unieke ligging van het ziekenhuis in de Alkmaarse Hout, wordt het terrein langs de Wilhelminalaan uitgebreid met 15 bomen: vijf langs de waterkant, acht langs de parkeergarage en twee elders op het terrein. Ook wordt, met behulp van een telekraan, op donderdag 11 december een nieuwe boom geplant op de plek van de eerder gekapte zieke beuk. Niet alleen de groenvoorziening langs de Wilhelminalaan wordt aangepast, ook de plantenbakken bij de spoedeisende hulp zijn voorzien van nieuwe beplanting en er is een nieuwe lage tuinomheining aangebracht. Ten slotte is een van de patiotuinen verfraaid, ook met nieuwe beplanting, verlichting, sierstenen en keien.

Patiënten van het Alkmaarse ziekenhuis kunnen binnenkort genieten van de vernieuwde sfeervolle groenvoorzieningen.