Vitens kiest opnieuw voor lage tarieven

10/12/2008 19:06

Vitens N.V.

Op woensdag 10 december hebben de aandeelhouders van Vitens ingestemd met het tarievenvoorstel voor 2009. De tarieven blijven overal gelijk. Alleen in de regio Utrecht stijgen ze beperkt om in 2010 op hetzelfde niveau te komen als de rest van het voorzieningsgebied. De lichte stijging van 1,6% is lager dan de verwachte inflatie voor 2009. Voor het gehele Vitensgebied betekent dat dus een reele daling van de kosten voor drinkwater. Hiermee is de Vitensklant goedkoper uit dan de gemiddelde Nederlander.

Het tarievenvoorstel is onderdeel van de plannen voor 2009. Zo is voor 2009 bijna EURO 130 miljoen gereserveerd voor investeringen ter verbetering van de kwaliteit en leveringszekerheid. En ondanks de recessie verwacht Vitens voor 2009 geen financiële tegenslagen en zelfs een verbetering van haar solvabiliteit met bijna een halve procent.

Aan het einde van de vergadering is de nieuwe bestuursvoorzitter Rik van Terwisga (51) geïnstalleerd. Met waardering hebben de aandeelhouders afscheid genomen van de vertrekkende Raad van Bestuur. De voorzitter Jos van Winkelen (63) en bestuurslid Chris Bruggink (62) sluiten met trots dit jaar hun loopbaan af. De nieuwe voorzitter, Van Terwisga: 'Jos en Chris hebben samen een mooi en solide bedrijf neergezet dat klaar is voor de toekomst. Ik kijk er naar uit om samen met alle Vitensers de ambitieuze doelstellingen de komende jaren waar te maken.'





http://www.vitens.nl