Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 10-12-2008

Verdachte huiselijk geweld verstopt zich op WC

WAALWIJK: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.50 uur in een coffeeshop een 21-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn 19-jarige vriendin uit Waalwijk mishandeld en bedreigd hebben. De verdachte had zich verstopt op het toilet. De agenten die getipt waren dat de verdachte daar binnen zou zitten, hadden iedereen in de zaak al gecontroleerd. Er bleef echter iemand tijdens de controle geruime tijd op het toilet zitten. Het wachten van de agenten werd beloond, want het bleek inderdaad de gezochte verdachte te zijn.

Het slachtoffer deed aangifte. Zij vertelde dat haar vriend haar de afgelopen dagen meerdere keren mishandeld had. Dinsdagmiddag kregen zij weer ruzie. Hij sloeg haar toen met gebalde vuist tegen haar gezicht, hierdoor liep zij enkele zwellingen op. Ook drukte hij even een kussen in haar gezicht. Terwijl zij bij een vriendin was, had hij haar ook nog terwijl hij voor de woning stond bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld. Tijdens de eerste verhoren ontkende hij alle beschuldigingen.

Man aangehouden voor belediging

RIJEN: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur op de Mangrovelaan een 33-jarige man uit Dongen aangehouden ter zake belediging. De man beledigde de agenten nadat hij een parkeerbon had gehad. Aan het bureau wilde hij geen verklaring afleggen. Hij vond het maar een poppenkast.

Politie betrapt dronken automobilist

DONGEN: Op dinsdagavond 9 december controleerde de politie op de Steenstraat de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 21.30 uur. De 42-jarige in Dongen woonachtige bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 415 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten
proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uren opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

100 bekeuringen tijdens fietsverlichtingscontrole

SPRANG-CAPELLE / WAALWIJK / LOON OP ZAND: Bij een grote
fietsverlichtingsactie

controleerden agenten van het politieteam Waalwijk / Loon op Zand circa 750 fietsers. De actie vond plaats op dinsdag 9 december 2008, in de ochtendspits (07.00 uur tot 08.30 uur). Tijdens de controle stonden de agenten op de navolgende locaties:

Oosteind te Sprang-Capelle:


- 47 bekeuringen voor verlichting

Halve Zolenpad te Waalwijk:


- 42 bekeuringen voor verlichting

Finantien te Loon op Zand


- 11 bekeuringen voor verlichting

Bij de controles waren ook de drie medewerkers van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Waalwijk aanwezig. Zij deelden gadgets uit aan degenen die hun verlichting wel goed in orde hadden. In totaal zijn er ruim 750 fietsers gecontroleerd, waarvan er exact 100 in overtreding waren.

Gewonden bij verkeersongeval in Waalwijk

WAALWIJK: De politie behandelde woensdagochtend 10 december een verkeersongeval op de kruising van de Sluisweg / Veerweg /
Gantelstraat. Daarbij raakten twee personen gewond. Een 42-jarige vrouw uit Vlijmen reed over de Sluisweg, komende uit de richting van de Biesbosweg. Op vermeld kruispunt sloeg zij linksaf. Waarbij zij haar tegenligger niet voor liet gaan. Haar tegenligger, een 40-jarige man uit Wijk en Aalburg, liep door het ongeval daarbij een flinke hoofdwond op. Hij is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de veroorzaakster moest ter observatie mee naar het ziekenhuis maar mocht na medisch onderzoek weer naar huis. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide auto's raakten door de botsing flink beschadigd.

Auteurs:
Willem van Hooijdonk en Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-12-2008 17:19 | © Regio Midden en West Brabant |