Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 10 december 2008


Uitbater café Voorhout in drugsonderzoek aangehouden

De recherche van het politiedistrict Duin- en Bollenstreek heeft in samenwerking met politieteam Oegstgeest-Teylingen in de periode van donderdag 20 november tot en met woensdag 10 december zeven verdachten aangehouden c.q. als verdachte gehoord over het gebruik van, bezit en/of handel in verdovende middelen. De activiteiten werden in- en rond een café aan de Herenstraat in Voorhout verricht. Zes verdachten in de leeftijd van tussen de 22 en 32 jaar zijn afkomstig uit Lisse en Voorhout. De uitbater van het pand, een 41 jarige inwoner van Rotterdam, is woensdag 10 december aangehouden.

De recherche was begin oktober een onderzoek gestart na binnengekomen informatie. In de loop van 2007 kwamen bij het politieteam Oegstgeest-Teylingen de eerste overlastmeldingen en vermoedens van handel in verdovende middelen binnen. Het politieteam heeft in de periode daarna informatie verzameld en geconstateerd dat bezoekers van het café veelal onder invloed waren van verdovende middelen.

Volgens de verdachten werd al sinds de start van het café, in 2004, drugs verhandeld in het pand. De drugs zou, met mede weten van de eigenaar, daar verpakt, verhandeld en gebruikt worden. Ook na sluitingstijd werd er in het bijzijn van de eigenaar drugs gebruikt.

De politie doet verder onderzoek. De gemeente Teylingen heeft bestuurlijke maatregelen tegen de uitbater van het café genomen en heeft het pand gesloten. De politie en de gemeente Teylingen verwachten dat door deze aanhoudingen en aanpak de overlast in dit gebied teruggedrongen wordt.


Noot aan de redactie,

Politie Hollands Midden