Mark van Eeuwen zet zich in voor Malaika Kids

10/12/2008 19:46

Yellow Communications

Mark van Eeuwen zet zich in voor Malaika Kids

Internationale stichting Malaika Kids helpt weeskinderen in Tanzania

Den Haag, 10 december 2008 - Malaika Kids Nederland en acteur en presentator Mark van Eeuwen slaan de handen ineen. Mark, onder andere bekend van de soap Goede Tijden, Slecht Tijden, de serie Kicken en het programma Vrienden Houden Huis, zal zich de komende jaren als ambassadeur inzetten voor de stichting. Malaika Kids ondersteunt al bijna vijf jaar weeskinderen in Tanzania op verschillende manieren.

Interesse

Mark kwam eerder dit jaar in contact met oprichter Ted Koch van de stichting Malaika Kids en werd zo enthousiast, dat hij besloot zich ook actief in te gaan zetten voor weeskinderen in Tanzania. "Het is zo mooi om je te kunnen in zetten voor een prachtdoel, waar je in gelooft en waar je een verschil mee kunt maken", zegt Mark. "De passie en visie van de oprichters, de transparantie en het doel van de Stichting Malaika Kids spraken mij heel erg aan. Doordat iedereen via de website de balans van de stichting in kan zien, weet je zeker dat alles echt bij de kinderen terecht komt. Ik vind het een voorrecht dat ik me kan zetten voor de weeskinderen in Tanzania, die allemaal recht hebben op een toekomst."

Malaika Kids

Malaika Kids heeft als missie om weeskinderen in Tanzania een toekomst te bieden door ze van straat te halen en op verscheidene manier een veilig 'thuis' te bieden. De wezen krijgen een plek waar ze kind mogen zijn en kunnen opgroeien tot jongvolwassenen die zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Malaika wil dit doel bereiken door twee verschillende onderdelen.


- Relative Support Program

Als een weeskind bij Malaika Kids in Tanzania terechtkomt, probeert de stichting twee jaar lang familie te lokaliseren. Als dit lukt, beoordelen Malaika medewerkers de situatie om te bepalen of de weeskinderen eventueel bij hun eigen familie geplaatst kunnen worden. De familie wordt dan vaak door de stichting ondersteund.


- Kinderdorpen

Voor kinderen die niet bij familie terecht kunnen, worden kinderdorpen gebouwd. Een Malaika kinderdorp wordt ontworpen voor 240 tot 320 kinderen. Kortgeleden werd gestart met de bouw van het eerste kinderdorp in Mkuranga, net buiten de hoofdstad Dar-es-Salaam. Om het dorp te bouwen en in de toekomst op een gezonde manier te kunnen exploiteren is veel geld nodig.

Mark wil Malaika Kids graag helpen om deze droom te verwezenlijken. Centrale plek op de vernieuwde website Mark zal zich op verschillende manieren gaan inzetten binnen Malaika Kids. Zo zal hij onder andere meerdere malen een videoreportage presenteren op de vernieuwde website van Malaika Kids. Zijn eerste videoreportage voor het goede doel staat inmiddels live. In deze reportage legt hij uit waarom hij de stichting steunt en wat anderen kunnen doen. In het vervolg doet hij verslag van de vorderingen van de bouw van het eerste kinderdorp en het werk van Malaika Kids in Tanzania. Nadere details over Mark zijn plannen als ambassadeur en de plannen van Malaika Kids zijn te volgen via www.malaika-kids.nl.





http://www.malaika-kids.nl