Trots op Nederland

Nieuws

Eerste kieskring bijeenkomst TrotsopNederland een succes!

Maandagavond 18 december was het zover, de eerste grote kieskringbijeenkomst. Voor de kieskring Brabant Oost vond in Eindhoven deze informatieve en wervingsavond voor toekomstige gemeentelijke functies plaats. Ondanks het gure winterweer waren er heel wat mensen uit diverse Brabantse gemeenten naar Eindhoven gekomen om naar Rita Verdonk en Kieskringvoorzitter Hanno Hoekstra te luisteren.

De bijeenkomst werd ingeluid door het mooie "Brabant" van Guus Meeuwis, en vervolgens hield Rita Verdonk een gloedvol betoog over een jaar Trots op Nederland. Dit was een bewogen jaar waarin minder leuke, maar zeker ook heel veel goede zaken plaatsvonden. Want het gaat zeer voorspoedig met de opbouw van Trots op Nederland. Inmiddels zijn 150 mensen zeer enthousiast en hard aan het werk voor onze beweging, de redactiecommissies zijn druk bezig met de ontwikkeling van ons programma en zeer binnenkort worden de eerste inhoudelijke standpunten bekend gemaakt. De kieskringcommissies beginnen ook vorm te krijgen en steeds meer posities binnen deze commissies zijn gevuld met bekwame mensen. "Het is van het grootste belang dat er op korte termijn maatregelen genomen worden om Nederland snel vooruit te krijgen, zodat de burger weer vertrouwen krijgt in de overheid en andersom," aldus Rita Verdonk.

Hanno Hoekstra uit het Brabantse Gemonde presenteerde de stand van zaken en doelstellingen voor Kieskring 18 (44 gemeenten, waaronder Den Bosch, Eindhoven en Oss, met in totaal 1.4 miljoen inwoners). "Meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 in zoveel mogelijk gemeenten, maar wel goed georganiseerd!" was de boodschap van Hanno. Verder werden de regionale en lokale organisatiestructuren uitgelegd en de taakomschrijvingen besproken. Hierna was er tijd voor vragen en dit resulteerde snel in boeiende discussies over wat de burger zoal bezighoudt. Onderwerpen als veiligheid, deregulering, werktijdverkorting, rookbeleid, hulp voor het MKB en andere kritische vragen over de inhoud van Trots op Nederland werden uitvoerig beantwoord en besproken.

Het doel van deze avond, goede mensen vinden om de gemeentelijke functies te vervullen, is bereikt: de grote witte vellen papier waren aan het eind van de avond flink gevuld met namen van enthousiaste mensen. Samengevat, het was een succesvolle avond met een mooi resultaat: Kieskring Brabant Oost gaat van start, en de andere kieskringen zullen zeer snel volgen!