Gemeente Schouwen-Duiveland


Schouwen-Duiveland

Nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland

Publicatiedatum: 10 december 2008
Datum laatst gewijzigd: 10 december 2008


- PERSBERICHT -

Datum

10 december 2008

B.W.M. Troost

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland heeft op 10 december 2008 besloten de heer G.C.G.M. Rabelink (1953) bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Momenteel is de heer Rabelink burgemeester van de gemeente Maasbree (sinds 2003) .

Afbeelding 1

C.V.

Vanaf 1975 is de heer Rabelink in het primair onderwijs werkzaam geweest, waarvan 3 jaar als leraar en ruim twintig jaar als (interim)directeur van meerdere scholen.

Daarnaast was hij van 1994 - 2003 namens een lokale partij raadslid, eerst van de gemeente Oud en Nieuw Gastel en vanaf 1997 van de herindelinggemeente Halderberge. Van 1999 - 2003 was de heer Rabelink bovendien wethouder van die gemeente.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse al dan niet aan de functies gerelateerde nevenfuncties vervuld, op zowel lokaal als (inter)nationaal niveau.

Aanbeveling

De raad van de gemeente Schouwen-Duiveland heeft er vertrouwen in, dat in de heer Rabelink een uitstekende burgemeester is gevonden. Iemand die de belangen van Schouwen-Duiveland kan behartigen; een enthousiast en ervaren bestuurder. Hij heeft beide in de profielschets vermelde bestuursstijlen (aanjager en verbinder) in huis. Verder heeft de heer Rabelink als wethouder / burgemeester ruime ervaring met de specifieke uitdagingen van plattelandsgemeenten.

De raad ziet in hem een boegbeeld / burgervader voor de gemeente Schouwen-Duiveland en is van mening dat hij deze rol dan ook met gezag en met respect zal weten neer te zetten. Verder is de raad er van overtuigd dat de heer Rabelink open zal staan voor onze samenleving in al haar verscheidenheid en daaraan actief zal gaan deelnemen.

De heer Rabelink heeft al in de gesprekken aangegeven, dat hij na benoeming zo snel mogelijk met zijn vrouw in onze gemeente komt werken en wonen. Wij rekenen er op dat zij zich snel in onze gemeente thuis zullen voelen.

Procedure

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beslist na deze aanbeveling over de voordracht aan de Koningin. De uiteindelijke beslissing over wie tot burgemeester van Schouwen-Duiveland wordt benoemd, wordt genomen bij Koninklijk Besluit. De gemeente stuurt zo spoedig mogelijk de stukken naar de minister, zodat het proces snel kan worden afgerond. Het is bij de gemeente nog niet bekend wanneer het Koninklijk Besluit genomen wordt.

Zierikzee, 10 december 2008.