( BW)(WA-AMAZON.COM) Amazon Web Services breidt Amazon EC2 uit naar Europa
Business Editors

SEATTLE (VS)--(BUSINESS WIRE)--Dec 10, 2008-- Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars en bedrijven hun Amazon EC2 uitbreidingen in meerdere beschikbaarheidszones in de EU introduceren

Amazon Web Services LLC (AWS), een dochteronderneming van Amazon.com, Inc., (NASDAQ: AMZN), heeft vandaag bekendgemaakt dat het Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) heeft uitgebreid naar Europa. Europese ontwikkelaars en bedrijven kunnen nu hun Amazon EC2-uitbreidingen gebruiken in meerdere beschikbaarheidszones in de EU om zo een kortere wachttijd te bereiken, dichter bij andere systeemelementen zoals Amazon S3 in de EU te werken en te voldoen aan de eisen van de EU voor gegevensopslag, indien van toepassing. De nieuwe Europese regio voor Amazon EC2 bevat twee beschikbaarheidszones waarmee ontwikkelaars eenvoudig en kosteneffectief foutentolerante applicaties kunnen gebruiken met dezelfde schaalbaarheid, betrouwbaarheid en kostenefficiency als wordt bereikt met Amazon EC2 in de VS. Amazon EC2 brengt de tijd die nodig is voor het verkrijgen en opstarten van nieuwe virtuele uitbreidingen van servers terug tot enkele minuten, waardoor ontwikkelaars hun capaciteit zowel naar boven als naar beneden kunnen bijstellen, al naar gelang de computerverwerkingsvereisten wijzigen. Hierdoor kunnen bedrijven hun kapitaaluitgaven verlagen en betalen voor het gebruik van middelen. Ontwikkelaars over de hele wereld kunnen beginnen met het gebruiken van Amazon EC2 en andere infrastructuurdiensten van AWS via http://aws.amazon.com.

Met de introductie van vandaag kunnen Europese ontwikkelaars en bedrijven met Europese klanten gebruik maken van de nieuwste onderdelen van Amazon EC2, waaronder meerdere beschikbaarheidszones, flexibele IP-adressen en Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS). In de nabije toekomst zal Amazon EC2 tevens ondersteuning toevoegen voor Windows Server en SQL Server in de EU, een nieuwe functie die onlangs is geïntroduceerd op Amazon EC2 in de VS.

"We zijn ontzettend blij dat we met de introductie van Amazon EC2 in Europa één van de door onze gebruikers meest gevraagde functies kunnen aanbieden. In combinatie met Amazon S3 en Amazon CloudFront in de EU kunnen klanten van Amazon Web Services nu hun voorraad en distributie lokaliseren en computerverwerkingen uitvoeren in Europa, waardoor ze een kortere wachttijd kunnen bereiken voor hun klanten in Europa en kunnen voldoen aan de eisen van de EU voor gegevensopslag, indien van toepassing", aldus Peter De Santis, General Manager van Amazon EC2. "Met ingang van vandaag kunnen bedrijven, die een wereldwijd gedistribueerde infrastructuur nodig hebben, hun voorraad eenvoudig beheren en gebruiken en kunnen ze computerverwerkingen verrichten met een eenvoudige en krachtige set van API's en hulpmiddelen voor dienstverlening via het web."

"Het gemak waarmee Amazon EC2 kan worden opgestart en gebruikt, heeft ervoor gezorgd dat we de manier waarop we momenteel onze gedistribueerde computerverwerkingen op het net uitvoeren opnieuw bekijken", aldus Stefan Kluth, lokale projectmanager in München voor computerverwerking voor het ATLAS-experiment aan de LHC-deeltjesversneller bij CERN. "We zijn ontzettend blij met de mogelijkheid om sneller te werken dan voorheen mogelijk was, omdat we ons nu op het experiment zelf kunnen richten in plaats van op de technologie die nodig is om het experiment uit te voeren."

"De afgelopen twee jaar heeft CohesiveFT eraan gewerkt om Europese klanten te helpen de kracht van Amazon Web Services te benutten", aldus Alexis Richardson, medeoprichter en Director of Business Development van CohesiveFT. "De introductie van Amazon EC2-diensten in Europa plaveit de weg voor een spannende nieuwe golf productie-invoeringen met een kortere wachttijd, uitgebreidere mogelijkheden voor het naleven van wetten en regels en het vermogen om verhogings- en verlagingsarchitecturen te gebruiken binnen de regio."

Amazon EC2 laat ontwikkelaars uitsluitend betalen voor wat ze gebruiken en berekent geen voorafgaande kosten of een minimumvergoeding. Hieronder volgen de prijzen voor Amazon EC2 in Europa, in Amerikaanse dollars:

Uitbreidingen

Standaard (per uitbreiding, per uur)

$0,11 voor kleine uitbreidingen

$0,44 voor grote uitbreidingen

$0,88 voor extra grote uitbreidingen

Hoge CPU (per uitbreiding, per uur)

$0,22 voor middelgrote uitbreidingen

$0,88 voor extra grote uitbreidingen

Gegevensoverdracht

$0,10 per GB - alle inkomende gegevensoverdracht

$0,17 per GB - eerste 10 TB / maand uitgaande gegevensoverdracht

$0,13 per GB - volgende 40 TB / maand uitgaande gegevensoverdracht

$0,11 per GB - volgende 100TB

$0,10 per GB - boven de 150TB

Over Amazon EC2

Amazon Elastic Compute Cloud (http://aws.amazon.com/ec2) is een webservice die aanpasbare computerverwerkingscapaciteit op internet aanbiedt. Amazon EC2's eenvoudige interface voor dienstverlening via het web stelt bedrijven in staat om met minimale frictie capaciteit te verkrijgen en configureren. Het biedt totale controle over uw computerverwerkingssystemen en stelt u in staat te werken via de betrouwbare computerverwerkingsomgeving van Amazon. Amazon EC2 verkort de tijd die nodig is om nieuwe uitbreidingen van servers te verkrijgen en op te starten tot enkele minuten, waardoor u uw capaciteit snel aan kunt passen, zowel naar boven als naar beneden, al naar gelang uw computerverwerkingsvereisten veranderen. Amazon EC2 verandert het kostenaspect van computerverwerking door u uitsluitend te laten betalen voor de capaciteit die u daadwerkelijk gebruikt.

Over Amazon.com

Amazon.com, Inc., (NASDAQ: AMZN), een bedrijf in de Fortune 500-lijst dat in Seattle (VS) is gevestigd, begon in juli 1995 op het wereldwijde web en heeft tegenwoordigs 's werelds grootste aanbod. Amazon.com, Inc. wil het meest klantgerichte bedrijf ter wereld zijn waar klanten alles wat ze eventueel online willen kopen kunnen vinden en het bedrijf streeft er tevens naar haar klanten de laagst mogelijke prijzen te bieden. Amazon.com en andere verkopers bieden miljoenen unieke, nieuwe, opgeknapte en gebruikte artikelen in categorieën zoals boeken, films, muziek en games, digitale downloads, elektronica en computers, huis en tuin, speelgoed, kinderen en baby's, kruidenierswaren, kleding, schoenen en sieraden, gezondheid en persoonlijke schoonheid, sport en buitenactiviteiten en auto- en industriële gereedschappen.

Amazon Web Services biedt Amazon's ontwikkelaarsklanten toegang tot infrastructuurdiensten via internet op basis van het eigen back-end technologieplatform van Amazon, dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om vrijwel elke soort van onderneming mogelijk te maken. Voorbeelden van de diensten, die door Amazon Web Services worden aangeboden, zijn Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon SimpleDB, Amazon Simple Queue Service (Amazon SQS) en Amazon Flexible Payments Service (Amazon FPS).

Amazon en haar dochterondernemingen beschikken over verschillende websites, waaronder: www.amazon.com, www.amazon.co.uk, www.amazon.de, www.amazon.co.jp, www.amazon.fr, www.amazon.ca, en de Joyo Amazon websites op www.joyo.cn en www.amazon.cn.

In deze tekst verwijzen "Amazon.com", "wij", "onze" en vergelijkbare termen naar Amazon.com, Inc., en naar haar dochterondernemingen, tenzij de context anders aangeeft.

De toekomst betreffende verklaringen

Dit bericht bevat de toekomst betreffende verklaringen (forward-looking statements) in de betekenis van Artikel 27A van de Amerikaanse Securities Act van 1933 en Artikel 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934. De werkelijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van de verwachtingen van de directie. Deze de toekomst betreffende verklaringen brengen risico's en onzekerheden met zich mee zoals, onder andere, risico's met betrekking tot concurrentie, groeimanagement, nieuwe producten, diensten en technologieën, mogelijke schommelingen in bedrijfsresultaten, internationale uitbreiding, resultaten van juridische procedures en claims, optimalisering van verwerkingscentra, seizoensgevoeligheid, commerciële overeenkomsten, overnames en strategische transacties, wisselkoersen, systeemonderbreking, aanzienlijke schulden, voorraad, overheidsregels en belastingen, betalingen en fraude. Meer informatie over factoren die mogelijk de financiële resultaten van Amazon.com kunnen beïnvloeden, is opgenomen in de documenten die Amazon.com heeft gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waaronder haar jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2007 en bijbehorende documenten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



Amazon.com, Inc.
Media Hotline, +1 206-266-7180