Gemeente Boxtel

Kennismakingsles Sterke Botten en Spieren

Bewegen is gezond, je voelt je fit en het werkt ontspannend. Toch beweegt meer dan de helft van de Nederlanders te weinig. Om mensen met klachten aan het bewegingsapparaat te laten ervaren dat bewegen gemakkelijk in het dagelijks leven in te passen is, organiseert de gemeente Boxtel drie kennismakingslessen Sterke Botten en Spieren.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

De lessen vinden nog plaats op woensdag 10 december en op woensdag 17 december van 11.00 tot 12.00 uur in Sportcomplex De Braken, De Braken 1A. De eerste les was op 3 december, maar er is zeker nog ruimte om in te stromen. De kosten zijn ? 3,- per les.

Activiteiten campagne 30 Minuten Bewegen

In het kader van de nationale campagne 30minutenbewegen worden in de gemeente Boxtel twee activiteiten georganiseerd. Naast het starten van de nieuwe beweeggroep Sterke Botten en Spieren was op woensdag 26 november bij Delta een voorlichtingsbijeenkomst ?Wonen in het huis van je lichaam?. Deze bijeenkomst in het kader van Koffie met kennis werd door 25 enthousiaste mensen bezocht. Er was veel aandacht voor de mogelijkheden die iedereen heeft (binnen de dagelijkse activiteiten) om zijn of haar lichaam in een goede conditie te houden.

---

30 Minuten Bewegen

30minutenbewegen is een leefstijlcampagne die Nederlanders wil motiveren om meer te gaan bewegen. Veel van hen hebben te kampen met overgewicht. Uiteindelijk kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. 30minutenbewegen is er om Nederlanders te laten zien dat een kleine investering in tijd een groot verschil kan maken in de gezondheidstoestand. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) voert deze campagne uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Nadere informatie / aanmelden

Voor nadere informatie over de lessen of als u zich wilt aanmelden kunt u contact opnemen met Ira Coenen van Sportservice Noord-Brabant, (013) 5349027, of via e-mail i.coenen@ssnb.nl. 

04-12-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl