Stadsdeel Zeeburg


3e midwinterdroomtocht in de Indische Buurt

Winterse gezelligheid op het Ambon- en Obiplein


8 december 2008
Op vrijdag 12 december 2008 wordt voor de derde keer een midwinterdroomtocht georganiseerd op initiatief van bewoners en basisscholen De Waaier en De Evenaar.

Buurtbewoonster Ghislaine Schmidt zit in de organisatie. Zij zet zich graag in voor een betere buurt. Schmidt: "Een buurt maak je met elkaar. Je kunt wel binnen gaan zitten wachten tot anderen iets doen, maar als je wilt dat er iets verandert, moet je zelf in actie komen. Het organiseren van de midwinterdroomtocht is ook nog eens erg leuk om te doen."

Stadsdeelwethouder Jan Hoek juicht het initiatief toe: "Dit is precies waar we als stadsdeel naar toe willen. Bewoners komen met een goed idee, voeren het zelf uit en wij bieden ondersteuning, samen met Civic Zeeburg."

Lampionnenoptocht

Het buurtfeest vindt plaats van 16.00 tot 18.30 uur op het Ambon- en het Obiplein. Zodra het donker is, wordt met de kinderen een lampionnenoptocht gelopen. De route begint en eindigt op het Obiplein en gaat door de Halmaheirastraat, Sumatrastraat, Bonistraat, Minahassastraat en Palembangstraat. Meedoen is gratis.

Allerlei activiteiten

Naast de lampionnenoptocht zijn er verschillende activiteiten, waaronder een levende kerststal, een ballonnenwedstrijd, muziekoptredens, kerststukjes maken en een draaimolen. Er zijn ook lekkere dingen zoals pindasoep, suikerspinnen, poffertjes en glühwein.

Foto: midwinterdroomtocht 2007

De midwinterdroomtocht wordt georganiseerd door buurtbewoners, basisschool De Waaier en basisschool De Evenaar, en wordt ondersteund door Civic Zeeburg en stadsdeel Zeeburg.