Ingezonden persbericht


Persbericht

Overdekte ijsbaan in de Zeelandhallen te Goes

Een lang gekoesterde wens van de consument, ijclubverenigingen, scholen en bedrijven gaat weer in vervulling! De overdekte ijsbaan komt ook dit jaar weer naar Zeeland.

De Westerscheldehal van de Zeelandhallen in Goes wordt van 13 december 2008 t/m 4 januari 2009 omgetoverd in winterse sferen. Naast de ijsbaan wordt een gezellig, verwarmd restaurant gecreëerd, waar men onder het genot van "koek en zopie" kan genieten van het schaatsplezier op de ijsbaan die ruimte biedt aan honderden enthousiaste schaatsers.

Dankzij de klimaatverandering die wij doormaken is het vrijwel alleen nog mogelijk om te schaatsen op overdekte ijsbanen. Dankzij de Zeelandhallen is overdekt schaatsen ook mogelijk in Zeeland. De ijsbaan is dagelijks geopend en zal ruimte bieden aan de recreatieve schaatsers, maar ook de scholen zullen tijdens lesuren van deze sportieve voorziening gebruik kunnen maken.

Scholen
Scholen kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief schaatsen tijdens lesuren voor E1,50 per persoon. Van maandag t/m vrijdag, vanaf 10 december t/m 19 december 2008 is de ijsbaan voor de scholen geopend van 09.00 tot 15.00 uur. (op woensdag tot 13.00 uur geopend ). De scholen in de regio worden hierover geinformeerd.

Uiteraard is het tijdens de ijsbaan mogelijk om een bedrijfsfeest of borrel te organiseren. Ook groepsarrangementen behoren tot de mogelijkheden.

Gepimpte stoel, steunpunt voor Gambia
Van oudsher was het heel normaal dat als je leerde schaatsen er gebruik werd gemaakt van een oude stoel, die diende als steunpunt voor de 'krukker', die met vallen en opstaan probeerde te schaatsen. Het was een stoel, die als steunpunt, rustpunt en leunpunt fungeerde en die je voor menige blauwe plek behoedde. Die stoel brengen we terug in de Zeelandhallen ijsbaan. We organiseren een wedstrijd, waarbij iedereen de kans krijgt een vrolijke, originele, gekke schaatsstoel te maken. Het mag een omgetoverde oude stoel zijn, maar ook een eigen gemaakt nieuw exemplaar, een kinderformaat of een volwassen size (wel gebonden aan een maximum maat en voorwaarden). De stoelen worden ingeleverd bij entree van de ijsbaan. Alle stoelen worden voorzien van een inschrijfkaart en in de ijshal tentoongesteld. Tijdens de Woning Expo Zeeland in de Zeelandhallen op 20, 21 & 22 maart 2009 worden deze stoelen verkocht en de opbrengst gaat naar Gambia.

Meer informatie over dit fantastische initiatief van de Zeelandhallen is te verkrijgen via onze website www.zeelandhallen.nl. Uiteraard geven wij met plezier telefonisch nadere informatie via ons telefoonnummer 0113 - 22 10 20.

Zeelandhallen Goes
Postbus 309, 4460 AS Goes
Telefoon: 0113 - 22 10 20 of Fax: 0113 - 22 15 36
info@zeelandhallen.nl / www.zeelandhallen.nl