Nederlandse Islamitische Omroep
Persbericht

De Zevende Hemel zaterdag 13 december 2008

Zaterdag 13 december 2008 Presentatie:

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Zondag 14 december is het precies vijf jaar geleden dat de Irakese leider Saddam Hussein werd opgepakt door de Verenigde Staten. Hoe voelden de verschillende Irakese groeperingen zich hierbij en in hoeverre is hun angst of hoop uitgekomen? Journalist Mariwan Kanie vertelt.

Nederland is niet altijd even blij met haar islamitische bevolking, maar hoofddoeken in de openbare ruimte zijn zelden een probleem. Turkije is een seculier islamitisch land, maar wil de hoofdbedekking niet buitenshuis zien. Collega Vijdan Yildirim volgde het debat dat over dit onderwerp werd georganiseerd.

Dr. Refaat Karim is plastisch chirurg en pleitte onlangs in het blad Medisch Contact voor een herbezinning op de vanzelfsprekendheid van religieuze besnijdenissen. Een gesprek over de morele zowel als juridische aspecten van de besnijdenis.

Miljoenen pelgrims hebben de hajj inmiddels volbracht en de feestelijkheden zijn achter de rug. Correspondent Zaid Abdoelrahman werpt vanuit Saoedi-Arabië nog een laatste blik op de afgelopen pelgrimageweken.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - Ä-n entertainment nieuws uit de islamitischee wereld door

De Zevende Hemel is elke zaterdag tussen 18:00 en 19:00 te beluisteren op Radio 5 (747AM)