Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 november 2008

Musical De Gebroeders Leeuwenhart van Tjeerd Oosterhuis opnieuw in M-Lab

De familiemusical De Gebroeders Leeuwenhart is, na een succesvolle eerste speelperiode, opnieuw te zien in M-Lab. Pers en publiek reageerden vorig jaar enthousiast, maar de makers verwachten de musical naar een volgend niveau te kunnen brengen. M-Lab biedt hen de ruimte de productie door te ontwikkelen, eendachtig de uitgangspunten van het theaterinitiatief. De Gebroeders Leeuwenhart, naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren, is van 13 december tot en met 3 januari te zien.

Componist en producer Tjeerd Oosterhuis schreef de muziek. Het script is van Dick van den Heuvel, de liedteksten zijn van Jurrian van Dongen. Filip Bolluyt neemt de spelregie voor zijn rekening, de eindregie is in handen van Koen van Dijk. De live band staat onder leiding van Frans Heemskerk.

Deze versie van De Gebroeders Leeuwenhart bevat nieuwe muziek en een castwisseling. Een nieuwe speelstijl ontstaat door een spelregisseur aan het creatief team toe te voegen. Het toneelbeeld heeft de grootste verandering ondergaan. "In plaats van kleurrijke decors en kostuums, gebruiken we dit jaar de gewone wereld van Kruimels slaapkamer om een fantasiewereld te creëren" aldus Koen van Dijk.

Niels Jacobs (Rent, Les Misérables) neemt wederom de rol van Kruimel Leeuwenhart voor zijn rekening. Bart Rijnink (Doe Maar, Fantasten) kruipt in de huid van broer Jonathan. De overige rollen worden gespeeld door Nyncke Beekhuyzen (Lotte, Julia's Tango), Filip Bolluyt (Mamma Mia!, Into the Woods), Marc Krone, Boy Ooteman, Steyn de Leeuwe en Karin Bos.

Naast een spannend avonturenverhaal maakt De Gebroeders Leeuwenhart (8+) de vergankelijkheid van het leven bespreekbaar voor kinderen én volwassenen. De musical gaat op zaterdag 13 december om 14:30 uur opnieuw in première.

www.m-lab.nl

----------

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en de VandenEnde Foundation. De Gebroeders Leeuwenhart wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Nederlands Fonds Voor Podiumkunsten+.

----------