Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 10 november 2008

Klassiek en jazz in één concert:

Symfonieorkest en Jazz-Symfonisch Orkest Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Jurjen Hempel en Justin DiCioccio

Een volledig symfonieorkest gecombineerd met een uitgebreide bigband brengt met een bezetting van bijna negentig klassieke en jazzmusici onder leiding van gastdirigenten Jurjen Hempel (NL) en Justin DiCioccio (USA), een inspirerend repertoire ten gehore. Met muziek van Amerikaanse topcomponisten als Richard Sussman, Pat Williams, Richard de Rosa, John Adams en Samuel Barber, die allen op overtuigende wijze de sterkste elementen van de klassieke muziek en de jazz combineren. De orkesten van het Conservatorium van Amsterdam worden aangevuld met de solisten Yun Park (sopraan in Amsterdam), Angelique Pourreyron (sopraan in Apeldoorn), Daniël Mester (altsaxofonist) en Tony Roe (pianist).

Jurjen Hempel
Jurjen Hempel (1961) is een van de meest getalenteerde jonge Nederlandse dirigenten van zijn generatie. Zijn debuut bij het Radio Filharmonisch Orkest in 1989 vormde het begin van zijn dirigentenloopbaan. Verschillende internationale orkesten, zoals het Fins Radio Symfonieorkest, het Helsinki Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest nodigde hem uit voor gastdirecties. In maart 1996 werd hij benoemd tot assistent-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest naast de huidige chef-dirigent Valery Gergiev.

Justin DiCioccio
Justin DiCioccio wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande jazzdocenten van deze tijd. Hij sinds 1999 hoofd Jazz aan de Manhattan School of Music. Hij dirigeert de Manhattan School of Music Jazz Orchestra, waarmee hij regelmatig in Carnegie Hall, New York optreedt. In Nederland heeft hij, o.a. op het North Sea Jazz Festival, verschillende orkesten gedirigeerd, zoals het Metropoleorkest en de orkesten van het Conservatorium van Amsterdam; de Amsterdam Jazz Philharmonic en Concert Bigband. Op januari 2001 werd hij opgenomen in de Jazz Education Hall of Fame.

Programma

Symfonieorkest onder leiding van Jurjen Hempel
John Adams - Fearful Symmetries
Samuel Barber - Knoxville, Summer of 1915

Jazz-Symfonisch Orkest onder leiding van Justin DiCioccio Richard Sussman - Dialogue for Jazz Band & Orchestra Pat Williams - An American Concerto 1
Richard de Rosa - Long Way on a Blues

Locatie en reserveren

za 13 december aanvang 20.15 uur
Conservatorium van Amsterdam, Bernard Haitinkzaal
Oosterdokskade 151, Amsterdam
Toegang gratis
www.conservatoriumvanamsterdam.nl

zo 14 december aanvang 16.00 uur
Schouwburg Orpheus
Churchillplein 1, Apeldoorn
Toegang 1e rang: ¤ 17,50 / 2e rang: ¤ 15,00 00
Reserveren 0900 - 123 0 123 / www.orpheus.nl

Het Conservatorium van Amsterdam
Ensemblespel is een van de fundamenten van het onderwijs aan het Conservatorium van Amsterdam. Studenten bereiden zich in alle mogelijke vormen voor op hun latere beroepsleven, in kleine en grote ensembles, met de allernieuwste muziek, met oude muziek en met de grote klassieken. Orkestervaring doen de studenten op in het Symfonieorkest en Jazz-Symfonisch Orkest van het Conservatorium van Amsterdam dat jaarlijks in twee intensieve projecten werkt aan de opbouw van een veelzijdig repertoire. Hiervoor worden gerenommeerde gastdirigenten uit binnen- en buitenland aangetrokken.



Ingezonden persbericht