Gemeente Langedijk


13 november 2008

Winterevenement in Sint Pancras

It Giet Oan! Het winterevenement van 2008
De ijsclub Sint Pancras bestaat op 30 december 2008 precies 100 jaar en dat moet gevierd worden. Er zullen tal van activiteiten worden georganiseerd om dit unieke jubileum te vieren. Helaas zijn de winters de laatste jaren niet meer zoals vroeger en daarom is de "Stichting Sint Pancras on Ice" opgericht. Deze stichting, onder voorzitterschap van dhr. J.J. Bulte oud burgemeester van Sint Pancras, heeft zich ten doel gesteld om gedurende de periode van: 13 december 2008 t/m 4 januari 2009 een kunstijsbaan te realiseren op het terrein van de Tennisclub Sint Pancras, voor Het winterevenement van 2008. 100 jaar na de oprichting van de IJsclub Sint Pancras zal er dus gegarandeerd ijs zijn in het dorp en zal er drie weken lang vermaak op het ijs worden geboden. Rondom de ijsbaan zullen tal van activiteiten worden georganiseerd.

Zaterdag 13 december zal de kunstijsbaan officieel worden geopend door één van de bekendste inwoners van Sint Pancras. Het begin van deze dag zal in het teken staan van onze schaatsjeugd. Traditioneel leidt de IJsclub Sint Pancras jaarlijks ongeveer 70 jeugdschaatsers op en brengen hen hierbij de basistechnieken van het schaatsen bij. Dit wordt jaarlijks afgesloten met het zogenaamde afschaatsen voor één van de schaatsdiploma's. De allerkleinste deelnemers van dit jaar zullen hun eerste schaatsdiploma behalen op onze eigen kunst ijsbaan. Het jeugdschaatsen viert dit jaar overigens ook hun vijfentwintigjarig jubileum.

Schoolschaatsen en vrijschaatsen
Verder zal de eerste week in het teken staan van het schoolschaatsen. Alle basisscholen in de gemeente Langedijk worden in de gelegenheid gesteld om met verschillende groepen te komen schaatsen op de kunstijsbaan onder begeleiding van de ervaren schaatstrainers van de ijsclub. Gedurende de periode erna zal de baan in principe elke dag geopend zijn van 10.00 - 22.00 uur voor iedereen die wil schaatsen. Leden van de IJsclub Sint Pancras kunnen, op vertoon van hun lidmaatschapskaart, gratis toegang krijgen tot de kunstijsbaan. Alle reden dus om dit jaar weer lid te worden van de ijsclub.

Overige activiteiten
Naast het vrijschaatsen heeft de organisatie nog diverse verrassingen voor iedereen en met name voor de kinderen in petto. Een aantal voorbeelden hiervan zijn diverse muziek optredens, een stamppot maaltijd, sterren dansen op het ijs, schoonrijden en nog veel meer. Het programma, van dag tot dag, valt te lezen op de website www.sintpancrasonice.nl.

Sponsors
De benodigde financiële middelen zijn voor het overgrote deel door sponsoring van het (lokale) bedrijfsleven bijeen gebracht. Met name onze hoofdsponsor Van de Ridder Makelaardij en cosponsor Schot zijn van groot belang voor de realisatie van Sint Pancras on ICE. Het VSB fonds en de gemeente Langedijk hebben eveneens een behoorlijke duit in het zakje gedaan om alles mogelijk te maken.

Club van 100
Ook u als particulier kunt bijdragen aan het slagen van dit unieke evenement en het eeuwfeest van de IJsclub Sint Pancras. Voor particulieren is de `CLUB VAN 100' opgericht, minimaal 100 vrienden sponsoren een bedrag van EUR100,-. Dit kunt u als particulier doen maar natuurlijk ook samen met de buren of de straat. Bij een positief financieel eindresultaat van het evenement zal de opbrengst naar één of meerdere goede doelen in Sint Pancras gaan. Reden te meer om de IJsclub te steunen.

Vanaf woensdag 5 november zullen de wijklopers van de ijsclub weer langs alle deuren gaan in Sint Pancras. Stel ze niet teleur en neem uw abonnement op de ijsvereniging. U kunt tevens bij de wijklopers het jubileumboek over de geschiedenis van de IJsclub Sint Pancras bestellen en natuurlijk kunt u zich ben hen ook opgeven voor de club van 100.

Informatie
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Henk Hemmes per mail via info@sintpancrasonice.nl of telefonisch op 072-5642510 en natuurlijk via de website www.sintpancrasonice.nl