Gemeente Maassluis

Fitheidtest voor ouderen op 13 december 2008

Elke inwoner van Maassluis in de leeftijd van 55 tot 65 jaar is op zaterdag 13 december a.s. in Het Startpunt (Vincent van Goghlaan 2) van harte welkom om deel te nemen aan een fitheidtest. Naast het meten van de fitheid kan ook gecontroleerd worden op cholesterol en bloedsuiker en is er een sportmasseur en pedicure aanwezig.

Tijdens de test worden onder andere reactiesnelheid, oog-hand-coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen getest. Twee verpleegkundigen van het consultatiebureau voor senioren van Careyn zijn bij de test aanwezig om bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker te meten. Bij deze verpleegkundigen én een testarts kunnen alle deelnemers vervolgens terecht met vragen over de uitkomsten van de test. Deelname aan de fitheidtest bedraagt 3 per persoon.

In Het Startpunt zijn op 13 december ook een pedicure en sportmasseur aanwezig om de deelnemers tegen een geringe vergoeding van 1 extra te verzorgen.

Testmedewerkers

De gemeente Maassluis is nog op zoek naar testmedewerkers, die minimaal een halve dag zorgen voor de begeleiding bij een testonderdeel. Alle testmedewerkers mogen gratis aan de fitheidtest deelnemen.

Aanmelden

U kunt zich tot 1 december 2008 aanmelden als testmedewerker en/of inschrijven voor de fitheidtest via de website van het sportservicepunt Maassluis www.maassluis.nl/sportservicepunt of telefonisch bij Suzanne van Reij, sportcoördinator van de gemeente Maassluis. Zij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar via telefoonnummer 010 - 5931816.