Gemeente Eemnes

Persberichten

Gemeentehuis van Eemnes uitgelicht in kleur!

Sloopzacht.
Het idee om gedurende het slooptraject van het gemeentehuis in Eemnes, de gedeeltelijke leegstand en beschikbare faciliteiten in te zetten voor een cultureel programma is bijzonder geslaagd. Het project heeft op positieve wijze een bijdrage geleverd aan het proces van verandering dat het slooptraject met zich meebrengt. Zowel de burgers van Eemnes, als ook de ambtenaren, die nog in het gebouw werken, werden getrakteerd op verwondering en onverwachte zaken. De patiotuin werd weer tot bloei gebracht en er werden een aantal lunchprogrammas in de vorm van een broodje cultuur georganiseerd. En dat alles smaakte naar meer.
Nu is het tijd om te oogsten!
En een groep enthousiaste Eemnessers heeft zijn schouders onder het project gezet.
Op zaterdag 13 december pakken zij uit met een gezellige finalefeestdag.
Trouwfotos
Lief en Leed heet de toepasselijke collage van trouwfotos. Het gaat er hierbij om een totaalbeeld van 33 jaar trouwlocatie te maken. Ondertussen zijn de eerste fotos, van de 1046 huwelijken die zijn gesloten inde afgelopen jaren, al verwerkt in het totaal kunstwerk dat nog uit kan groeien. Want hoe meer fotos hoe beter het resultaat! In the picture.
Zet het gebouw wordt nog 1 X in the picture, meld oproep van de georganiseerde fotowedstrijd en aangeboden gratis fotoworkshop, door fotograaf Peter Beemsterboer.
Broodje cultuur met soep.
Van de oogst van de Geheime tuin kookt men een heerlijke soep.. in het cultureel café
In de raadzaal kan men genieten van een speciaal programma. Finalefeestdag op zaterdag 13 december van 12-17 uur Gemeentehuis Eemnes, ingang Laarderweg.

(Gepubliceerd 19-11-2008)