Gemeente 's-Hertogenbosch

27-11-2008
Presentatie nota van uitgangspunten Zuidwalkwartier

Op zaterdag 13 december vindt in Muziekcentrum de Toonzaal de presentatie plaats van de nota van uitgangspunten voor het gebied Zuidwalkwartier. Dit circa tien hectare grote gebied in de binnenstad
- dat in het zuiden wordt begrensd door de Zuidwal, in het westen door de Dieze (langs het voormalige Huis van Bewaring en Paleis van Justitie), in het noorden en oosten door Klein Lombardje en de Verwersstraat - herbergt een aantal locaties waar al gebouwd wordt of waar in de toekomst mogelijk veranderingen plaatsvinden. Zuidwalkwartier

De acht locaties
Er zijn acht locaties die in de nota aan bod komen. Het gaat om het voormalige Huis van Bewaring en Paleis van Justitie, parkeerterrein aan de Prins Bernardstraat, parkeergarage de Wolvenhoek, locatie van het KPN-complex, het Museumkwartier (Beurdsestraat en De Mortel), voormalige IBC-gebouw aan de Zuidwal, locatie van het voormalige stoomgemaal en Bastion Oranje.

Wat gaat er gebeuren?
Bij mogelijke veranderingen moet u denken aan woningbouw, particulier opdrachtgeverschap, terugkeer van de fijnmazigheid van het stratenplan, de nadruk op hoven en pleintjes, versterking van culturele functies, de bouw van kleinschalige kantoor-, atelier- en werkruimtes en terugdringing van het bezoekersparkeren.

Tweemaal presentatie
Als u geĂŻnteresseerd bent in de toekomstplannen voor het Zuidwalkwartier dan bent u van harte welkom op zaterdag 13 december in Muziekcentrum de Toonzaal, Prins Bernardstraat 4-6. U kunt op twee tijdstippen terecht voor een presentatie: om 10.00 uur of om 11.30 uur.

Wethouder Geert Snijders van ruimtelijke ordening leidt de presentatie in. De toelichting wordt gegeven door Willem van der Velden, stedenbouwkundige bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw. Er is tevens een maquette te zien van het plangebied.

Hebt u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Gerard van der Doelen, van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 48.