Gemeente Heemskerk


woensdag, 03 december 2008

Gratis energiezuinige kerstboomverlichting en spaarlampen voor Heemskerkers

Op 13 december deelt gemeente Heemskerk op de kerstmarkt in het centrum van Heemskerk gratis energiezuinige kerstboomverlichting en spaarlampen uit aan haar inwoners. Elk huishouden komt in aanmerking voor een spaarlamp én een kerstboomverlichting bij inlevering van een bon met naam en adres.

Tijdens de kerst wordt heel veel energie verbruikt voor sfeerverlichting. De gemeente wil de burgers hiervan bewust laten worden en hen stimuleren om energiezuinige kerstverlichting te gebruiken. De aangeboden kerstboomverlichting bestaat uit een zes meter lang snoer met zestig witte of gekleurde LED lampjes en verbruikt totaal vijf watt. Standaard kerstboomverlichting met zestig gloeilampjes verbruikt vijftig watt dus tien keer zoveel energie! Omdat de kerst een relatief korte periode beslaat deelt de gemeente ook spaarlampen uit om het hele jaar door energie te kunnen besparen.

De lampen en kerstverlichting worden uitgereikt door de Milieudienst IJmond, die met een stand op de kerstmarkt staat. Elk huishouden komt in aanmerking voor een spaarlamp én een kerstboomverlichting bij inlevering van een bon met naam en adres. De bonnen zijn bij de stand verkrijgbaar. Let wel op=op! En de kerstboomverlichting is alleen voor binnengebruik.

Naast de energiezuinige verlichting is in de stand ook informatie verkrijgbaar over energiebesparing in en rondom de woning.
---