Nederlandse Taalunie

Uitnodiging Taalunie Toneelschrijfprijs

Uitnodiging

Zaterdag 13 december 2008 wordt de Taalunie Toneelschrijfprijs voor de zestiende keer uitgereikt. U bent van harte uitgenodigd deze uitreiking bij te wonen.
De genomineerden voor deze editie zijn:

* Missie van David van Reybrouck, uitgebracht door de Koninklijke Vlaamse Schouwburg;

* Citytrip van Filip Vanluchene, uitgebracht door De Tijd en theater Malpertuis.

De uitreiking vindt plaats in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam (Nes 45) vanaf 20.30 uur. U mag een gevarieerde avond verwachten met onder meer de tweede Taalunie Toneellezing door Stefan Hertmans, fragmenten uit de genomineerde stukken voorgelezen door de Vlaamse acteur Steve Aernouts (Het Zesde Bedrijf) en een debat over het belang van het uitgeven van theaterteksten met Marjan Boyer, Alexandra Koch, Stefan Hertmans, Ditte Pelgrom, Rudy van Schoonbeek en anderen, onder leiding van Lex Bohlmeijer.

De Nederlandse Taalunie reikt de Toneelschrijfprijs - groot EUR 10.000
- uit voor een Nederlandstalige toneeltekst die het afgelopen theaterseizoen voor het eerst gespeeld werd. Met de uitreiking van de prijs wil de Taalunie een veelbelovend toneelauteur de kans geven zich verder te ontwikkelen. Voor de uitreiking van de Toneelschrijfprijs werkt de Nederlandse Taalunie samen met het Vlaams Fonds voor de Letteren, Theater Instituut Nederland/Offstage en De Brakke Grond.

De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs 2008 bestaat uit actrice Carola Arons, regisseur Domien Van Der Meiren en dramaturg Hanneke Reiziger, geleid door dramaturg Steven Peters.

Als u deze feestelijke avond wilt bijwonen, kunt u zich tot 12 december aanmelden met een mail naar secretariaat@brakkegrond.nl.

Wij hopen u op 13 december te mogen begroeten!

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Nicolaas van het secretariaat van de Nederlandse Taalunie: mnicolaas@taalunie.org, telefoon + 31 70 346 95 48.

Het reglement van de Toneelschrijfprijs en een lijst met vorige winnaars en alle voorgaande juryrapporten is te vinden op www.taalunieversum.org/literatuur/taalunie_toneelschrijfprijs.