Yes You Can - 'Open huis' Inburgering ROC van Amsterdam

08/12/2008 17:32

ROC van Amsterdam

'Inburgeren is meedoen'; de slogan van de Gemeente Amsterdam bij de inburgering van nieuwe Nederlanders. En meedoen' kan nu ook bij het ROC van Amsterdam op zaterdag 13 december. Dan organiseert Educatie & Inburgering van het ROC van Amsterdam in Zuidoost van 16.00 - 20.00 uur een 'open huis' voor (oud)cursisten en potentiële cursisten.

Informatief programma

Het programma 'Yes You Can' biedt geïnteresseerden een kijkje in de keuken en is vooral bedoeld om potentiële cursisten te laten zien wat inburgering inhoudt, zodat zij uitgedaagd worden om een inburgeringscursus te gaan volgen. Zo zijn er diverse 'open lessen' waaraan actief deelgenomen kan worden en kan een kijkje genomen worden in het Open Leercentrum. Daarnaast vertellen cursisten uit alle windstreken iets over de lessen die zij volgen.

Actief meedoen

Actief bijdragen aan educatie en inburgering is waar het ROC van Amsterdam zich bijzonder voor inzet. Immers, maar liefst 25% van de huishoudens in Zuidoost heeft een laag inkomen. Juist door meer cursisten uit te dagen deel te nemen en te ondersteunen in een actief inburgerings-programma, wil het ROC van Amsterdam hier verandering in aanbrengen, zodat ook zij succesvol kunnen participeren in onze samenleving en kunnen zeggen: Yes We Can.

Zang en dans brengen kleur in huis

Het 'open huis' wordt muzikaal ondersteund met muziek en dans uit Afrika en Zuid Amerika. Zo zijn er optredens van onder meer Eternity Percussion, The Pentecost Revival, DJ Achmed en Sweet Master om er maar eens een paar te noemen. Samen zorgen zij dat voor dje juiste sfeer en stemming. Uiteraard wordt de inwendige mens daarbij niet vergeten.

Reünie

Tevens is er tijdens het 'open huis' een reünie voor oud-cursisten. Samen met docenten en begeleiders kunnen zijn herinneringen ophalen.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc's die ons land telt.





http://www.rocva.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (