Gemeente Almelo

Feestelijke opening Prinses Catharina Amaliaplein

9 december 2008 - Het Prinses Catharina Amaliaplein is het eerste tastbare bewijs van een vernieuwde Almelose binnenstad. Een meer dan gezellig stadsplein met een bioscoop, gezellige kroegjes en sfeervolle restaurants. Op zaterdag 13 december wordt het plein feestelijk geopend. Met een bijzondere theateroptocht door de stad van de sprookjesachtige Rainbowgirls van Nanda-Art Specials.

Opening

Zeven bijzondere en kleurrijke karakters trekken zaterdag 13 december absoluut de aandacht in de binnenstad. Op sprookjesachtige en bijna mythische wijze openen de Rainbowgirls samen met wethouder Kuiper het nieuwe plein.

Kom naar de optocht

Loop mee in de adembenemende optocht. Start: 14.30 uur op het Waagplein. Na een toer door de stad is om 15.30 uur de officiële opening van het Prinses Catharina Amaliaplein.

Rainbowgirls van Nanda-Art Specials

Inrichting van het plein

Twee metershoge honingbomen, die bloeien in september, zijn de aandachtstrekkers van het plein. Bijzonder is ook het rooster dat rond de stam van de boom geplaatst wordt en verwijst naar de geboorte van prinses Amalia. De donkerrode klinkers en sfeervolle verlichting maken het compleet.

Avond uit

De sfeer die op het Amaliaplein is ontstaan is eigentijds en sprookjesachtig. Bioscoop, cafés en restaurants, allemaal heel dicht bij elkaar. Het plein is hét middelpunt van een avond uit in Almelo. Het Prinses Catharina Amaliaplein is misschien wel het gezelligste plein van Twente!