Gemeente Almere

Ingebruikname twee nieuwe klokken en nieuw klavier carillon

09-12-2008

De Lichtboog in Almere Stad Het carillon van de Lichtboogtoren in Almere Stad heeft een nieuw klavier en twee nieuwe klokjes. Wethouder Cultuur, Arno Visser, zal zaterdag 13 december om 15.30 boven in de toren deze twee klokken laten klinken door het aanslaan van twee toetsen op het nieuwe klavier. Van 16.30 tot 17.15 uur wordt de toren voor het publiek opengesteld. Belangstellenden kunnen dan het nieuwe klavier bekijken en de stadsbeiaardier aan het werk zien.

De gemeente Almere, eigenaar van het carillon en de toren, heeft een nieuw klavier laten installeren ter vervanging van het klavier uit 1985. Bovendien is de beiaard uitgebreid met twee kleine klokjes. Op 31 oktober werden, in aanwezigheid van de Beiaardkring Almere en de stadsbeiaardier, deze twee klokken gegoten bij de Fa. Eijsbouts te Asten, die ook deze revisie uitvoerde.

Met deze revisie en uitbreiding is het carillon van Almere Stad weer helemaal bij de tijd en uitgerust voor de toekomst. Met 50 klokken behoort dit carillon nu, samen met het carillon te Almere-Haven, in aantal klokken tot de twee grootste carillons in Flevoland. Organisatie van deze middag is in handen van de Beiaardkring Almere in samenwerking met de gemeente Almere. De toegang is gratis.